pátek 3. února 2012

O blogu

Tento blog projektu Robinhelp byl založen proto, aby se nezahlcoval jeho web, který je na adrese https://sites.google.com/site/robinhelprobinhronek zbytečnými články, které by jej znepřehledňovaly a jak by se v tom pak nikdo nevyznal, pozbylo by to smyslu věci.

V České republice to asi moc velký smysl nemá stejně, protože Češi nemají dobrou povahu pro pomáhání druhým a pro práci ve službách. V anglickém jazyce je na to speciální výraz, s jehož využitím můžeme říci, že Češi nejsou "service oriented".  Tato skutečnost se ve Spojených státech, Kanadě a i jinde v západním světě dostává do turistických průvodců a je to česká národní ostuda. Proto to dá Robinu Hronkovi tolik práce včetně skupiny lidí, kteří stojí za tímto projektem, kterou vede Marie Smaulová. Stojí to ale zato, kór když z toho má být služba pro muže trpící např. Aspergerovým syndromem. či jiným postižením, díky kterému o ně nejeví ženy zájem.

Takže sem bude Robin Hronek dávat zprávy a články o tomto projektu, které nezapadají do struktury webu, nebo sociálních skupin, kde máme na Robinhelp stránky a skupiny, ve kterých na nějaký ten článek bude publikován odkaz.

1 komentář: