pátek 3. února 2012

Výhody a nevýhody projektu

Díky tom, že máme nový formát skupiny Robinhelp na Facebooku, lze sem dácat i delší příspěvky s cílem alespoň rozproudit nějakou diskusi. Celou dobu tu na příklad chybělo něco pořádného o technické realizaci projektu mimo komunitu lidí v zákulisí, která není dobrá a způlsobila úbytek členů. Také zejména mým přátelům uniká fakt, že kdybych si sháněl družku já sám pro sebe, stačil by nějaký běžný způsob, ale já hodlám docílit něčeho většího, a to pomoci každému, koho všechny běžné způsoby hledání partnera opačného pohlaví sklamaly.

Výhbodfou je, že i když to bude nějakou dobu trvat, bude to fungovat pořádně. Nevýhodou je vysoká technická náročnost dosavadního projektu Robinhelp, kór ldyž mí přátelé nedělají co mají. Je tak pro mne nutností být stále k dispozici a dělat i jejich práci. Největší smůla je, že si všed platím sám a zrovna když nemám poeníze, začínají se mi rozbíjet věci, které k tomuto projektu potřebuji.

Konkrétně mi u jednoho telefonu s použitelnou kapacitou paměti asi odešel fotoaparát, což byx nevadilo tak moc, kdyby tato schopnost telefonu nenahrazovala digitální videokamerui, sloužícví k natáčení videoklipůp o tom co a jak u mne doma funguje, videa o potencionálních partnerkách, jak se ke mně jede a kde se dáí parkovat, nebo jak se dělají prezentace projektu na webu, nebo v sociálních sítí s tím, že tato videa pak můžete vidět v této skupině, nebo na YouTuber, kam je dávám z tpoho důvodu, aby je šlo používat na webu projektu Robinhelp, nebo na jeho stránce ve službě Google+. Videa z domácnosti pořizuji také webovou kamerou. V obou případech je jejich kvalita mizerná. Chtělo by to kameru, která nahrává video do běžných formátů a ukládá je na SDkartu. I ta nejlevnější je pro mne drahá.

Vedle stolního PC bych notebooka s možností připojení k televizoru, nebo k projektoru pomocí kanelu HDMI, jsem si pořídil. To se hodí v případě pořádání přednášek s prezentací, nebo s promítáním filmů, nebo fotek. Projektory jsou moc drashé, tak se musím spolehnout na vybavení daného přednáškového sálu, restaurace, nebo jiného místa, kde lze něco uspořádat.

Jedinou výhbodou lhostejnosti české ženské populace je skutečnost, že žádný projektor nepotřebuji a že nemusím nic nikde pořáýdat, kde bych to použil i přesto že nějakou přednáškovou akci, nebo setkání mého týmu někde v restauraci uspořádat hodlám, ale nevím kdy. Mám moc práce s mámou, ayle místo bych možná vybrané měl.

Byla by to asi nejsdpéíš restaurace Na Ladronce, protože se tam dá zadarmo připojit na Internet a lze tak umožnit přístup těm, kdo nemohou přijít přesw Skype, nebo vysílat akci přes Ustream.

I bez toho nefunguje vše jak by mělo, protože je pro mne jednodušší udělat vše na svém stolním počítači, kde se může stát, že je něco udělané špatně, protože výkon počítače není dostačující. To je třeba případ videí z obrazovky počítače, kde vysvětluji jak spoluprafcovat na tomto projektu s předbedením mnou používaných programů a služeb, Obraz se rozchází se zvukem, takže to co komentuji uvidíte až za chvíli potom, co něco vysvětluji, nebo jsou chyby ve zvukz.

Bude-li nutné si na tento projekt zakládat firmu, úsporná opatření půjdou ještě dále. Aby se používal legálně a oficiálně bveškerý potřebný software bez rizika porušování zákonů, přemýšlím o vyzkoušení operračního systému Linux, kde by se jednalo o Ubuntu. Jedinou příprtavou je uvolnění alespoň 30 GB místa na dislu, i když stačí i méně. Chci mít ale jistotu, že tam bude vše, co je ke spolupráci na projektu Robinhelp potřeba, což jsou programy a služby jako:

  • Prohlížeč Internetu a fungující Internet (FireFox)
  • Kompletní Open OFFICE
  • Přehrávač multimédií
  • Skype

Co se týká Linuxu, odrazují mne zklušenosti lidí, kteří jej zkoušeli, protože jim začalo vadit zjištění, že používají ilegální instalaci Winbdows a nemají peníze na získání legální licence, že jim něco nefungovalo. Obvykle jim nešel Internet, nebo spouštění aplikací pro Windows pomocí programu Wine. U instalace Ubuntu pomocí programu Wubi by se nic takového stát nemělo, protože Wubi samo stahuje vždy nejnovější verzi vybraného Ubuntu. Současná verze Linuxu Ubuntu - Ubuntu 11.04, nebo 11.10 by už měla mabízet nový desktop s názvem Unity, kde by celková obsluha měla být stejmně snadná jako u Apple Mac OS X, který se nové Ubuntu sbaží tak trochu napodobit.

Nebylo by ale jednodušší se pokusit o to být mojí družkou? Nemusel bych tohle dělat.

R.H.

1 komentář: