neděle 16. září 2012

Že by vyhlášení konkurzu na sponzory přineslo nějaké plody?

Náš mluvčí a kolega Robin Hronek vyhlásil na stránkách společnosti PCA Praha konkurz na hledání sponzorů z vlastní iniciativy bez toho, aniž by se poradil, nebo předložil tento návrh na některé z mnoha častých pracovních porad týmu projektu Robinhelp, který společnost PCA Praha převzala jako svůj mpilotní projekt pro oblast poskytování svých služeb. V oblasti sponzorování nákupu technického vybavení to vypadá nadějně, neboť pro zajímavost zaslal svému otci pro zajímavost článek o tomto nápadu, který zveřejunil na svém blogu služby Blogger. Potvrzení sponzorského daru konkrétně na zakoupení digitální videokamery tím, že od svého otce dostane Robin Hronek nějaké peníze k Vánocům, je zatím předčasné. Nemůžeme zatím tuto zprávu potvrdit.

Co stránka vyhlášení konkurzu na sponzory, která se nachází na adrese http://pcapraha.webnode.cz/konkurz-na-hledani-sponzoru/ obsahuje, jsou odkazy na články o tom, že Robinu Hronkovi odcházím technika, co se porouchalo stářím zařízení a co je tedy potřeba pořídit. Konkrétně se jedná o pořizování a výrobu videodokumentace k projektu Robinjhelp, který začíná tím, že si Robin Hronek najde takto ojedinělým způsonem  ženu pro společné soužití, která by splňovala jeho vysoké nároky. Proto se to jmenuje Robinhelp a pilotním projektem společnosti PCA Praha je to proto, že oproti pstatním charitativním organizacím, které poskytují sociální služby pro seniory, nebo těžce zdravotně postižené jako: Donáška obědů, běžný úklid dcomácnosti, osobní asistence při osobní higieně, asistence při oblékání, dovoz a doprovod k lékaři, nebo na úřad, případně po zplnomocnění pečovatelky k vyřizování věcí na úřadě si nechat za sebe něco zařídit, hodlá poskytovat asistenční služby z větším části pro osamnělé zdravotně postižené muže formou soužití. Aby to šlo poskytovat, je potřeba, aby projekt Robinhelp fungoval.

Atraktivní vzhlked partnerky Robina Hronka má pouze reklamní význam z toho důvodu, že kromě filmečků o tom, jak to funguje v domácnosti Robina Hronka a jeho matky a s čím je třeba pomáhat, je v plánu natáčení videoklipů ve kterých se nějaká mta partnerka stará a pomáhá s čím je potřeba. K veřejné publikaci umístěním na YouTube, se vyberou videa, která jsou veřejně publikovatelná. Znamená to, že pokud by si Robin natočil na památku nějaké intimní chvíle, kterými myslíme sexuální soužití, taková videa publikována nebudou. Možná maximálně pro pobavení kamarádů by mohlo něco být nasdíleno v místní síti, bude-li mít nějaký kamarád možnost pčřipojit se k bezdrátoví síti směrovače modemu v bytě Robina Hronka, nebo u kamarádů v hospodě může být zaslán odkaz na Uložto se sdělením hesla k soukromé uzamčené složce, nebo k rozbalewní archivu ZIP, či RAR. To tam ale bude jen na požádání a aý to bude tím kamarádewm staženo, tak se takové věci smažou.

Na stránkách a ve skupinách na sociálních sítích, které prezentují tento projekt budou veřejně dostupná videa publikována jako sdílená YouTube videa s komentářem, čímž budee možnost o tom veřejně diskutovat nejen přčímo u videí na YouTube, ale i na Facebooku a Google+. Teď je potřeba video, které ukazuje, že se toho není třeba bát. To poslouží celé činnosti společnosti PCA Praha.

I když Robin Hronek dostane k Vánocům jako dárek peníze, stránka hledající sponzory na webu PCA Praha zůstane, protože velké finančšní nároky bude mít udržení si co nejdelší dobu nějaké té ženy.  Píše se sice všude že se o vše postará organizace BATRADIS, která si na to vydělá rčůzným pomocným podnikáním, ale preortože jde o organizaci, která je tajná, prakticky se o vše stará osobně Robin Hronek, kterému jsou vytvážřeny okolnosti pro levné pořízení dtahé elektroniky, zaplacení autoškoly a získání řidičského průkazu  na osobní auto, pokud jej dotyčná žena nemá včteně pořízení toho auta. Důležité je, že  ony vytvožřené okpolnosti budou vytvořeny tak, aby si Robin Hronek nemusel na nic brát půjčku. I když je na osoby stojící za organizací BATRADIS, PCA Praha a projektem Robinhelp daleko větší spolehnutí než na ostatní obyčejné lidi, vyhlásil konkurz na sponzory on sám.

Fungovat by to mělo tak, že si danou část webu společnosti PCA Praha přečte nějaký bohatý člověk, nebo spíše obchodní zástuýpce nějaké buhaté dobře prosperující firmy, která si zvyšuje morální prestyž tím, že občas věnuje nějaké peníze tůzným charitativním organizacím, kam patří i PCA Praha. K dispozici tam má odkazy na články i s videy, na kterých jsou technycké potíže předváděny i s jejich řešením. Videa, která jsou obsažena ve článcích, jsou k dispozici rovnou na té stránce pod odkazy. Jsou seřazena tak, v jakém pořadí by se měla přehrávat.

Yatím jde naštěstí jen o maličkosti, na které je moýné si našetřit, nicméně  to nejtěžší přijde až s nějakou ženskou. Pro snadsnou přenosnost notebooku, poskytnutého co by počítač by to čím později, tím menší finančšní problém být nemuselo, protože tzv. Netbooky jsou na ústupu a cenově se jim blíží i běžné velké notebooky. Obvykle jsou prodávané již z předinstalovaným operačním systémem Windows 7 Starter (u netbooku) a Windows 7 Home Premium u notebooku. Horší to bude se sadou Microsoft OFFICE 2007, nebo 2010, která, pokud je nainstalovaná, bývá její používání omezeno asi na 30 dní a potom je třeba si zakoupit licenci pro odblokování. Řešit se to dá instalací alternativního softwaru, jakým je např. Open OFFICE.irg, chceme-li použít bezplatně a volně šiřitelný software lefální cestou. Lze to i jinak, ale jako organizace bychom rádi upřednostnilůi správné a legální postupy pořizování softwaru, nehledě na to, že si nejsme jisti jak bude eventuální žena v těchto věcech vychovaná.

Aby se ušetřilo i za zakoupení licence, či instalace Windows, šlo by sehnat notebook bez operačního systému a zkusit jej zprovoznit v systému Linux. Vypadá to, že nejspolehlivějším typedm Linuxu bude nejspáíše Ubuntu ve verzi 12.04 a vyšší, kde je údajně již vše důležité obsaženo v základsní instalaci. U netbooku by se použilo Ubuntu Netbook remix a u velkého normální Ubuntu. Výdajů, se stekjně nevyhneme za nákup počítače, resp. Netbooku a Notebooku bez OS, na kterém by Robin Hronek Ubuntu vyzkoušel, jestli bude vše fungovatz pouze s ovladači, které instalace systému sama obsahuje, nebo jak systém rozpozná hardware poočítače. Všechny ostatní počítače by mohly být poškozeny a je třeba aby fungovaly  tak jak fungují.

R.H.

1 komentář: