neděle 21. října 2012

Realizace rad a poznatků z Lisabonu

Po návratu z konference v Lisabonu hsme se pustili do realizace rad, kteréí jsme slyšeli na konferenci v Lisabonu. Konkrétně se pokoušíme skedsnat si delegace v rozvojových zemích, pokud na pobočkách organizace BATRADIS v těch zemích zkoušejí svoje podání projektu Robinhelp. Zatím to vypadá, že do konce roku 2012 nic nestihneme, takže se další deloegace a výběrové akce na partnerku pro někoho, kdo není pro ženy moc atraktivní, budou konat asi až během roku 2013.

V souvislosti s tím, budou zprávy v sekci "Robinhelp ve světě" publikovány během konání akcí, jak tomu bylo dosud. Záleží na tom, jak pohotoví budou naši zpravodajové, nebo za jak dlouho se oinformace o dění akce dostanou na pracoviště projektu Robinhelp.

Dovezená technika skupinou, vedenou Simonou Buxovou, posílila naše datové centrum projektu Robinhelp v Praze, i když to asi nebude využito. Pouťové atrakce využity budou. Jejich provoz nám vydělá peníze na Robinhelp a naláká lidi na výběrové akce, o kterých Vás informujeme na webu našeho projektu v sekci "Robinhelp ve světě". Velkým lákadlem totiž je pro souitěžící ženy a jejich přátelé, že se na těchto atrakcích během akce mohou svézt zadarmo. Většinou to alatí pro jednu jízdu.

Robin Hronek pro vývoj tohotoi projektu vyhlásil na webu společnosti PCA Praha konkurz na hjledání sponzorů tohoto projektu, o čemž píše na svém blogu malý seriál. Probral tam natáčení videa a jak to bude vypadat, když bude mít nějakou partnerku. Brzy si na jeho blogu na Google, nebo i na Blogu.cz budete moci přečíst o testování IT a cloudů pro použití na tento projekt.

Simona Buxová dostala od organizace BATRADIS pracovní byt v Jesenici u Prahy v novostavbě, kde bylo zřčízeno pomocné datové centrum. Bude ho mít tato naše nová kolegyně na starosti. Kromě běžného vybavení pacoviště novým typem pracovní stanice a notebookem, byl v bytě uveden do provozu malý NAS o dvou pevných discích o kapacitě 320 a 500 GB, který jsme dali do obýváku do sektorové stěšny pod zvukový mikrosystém. Simonino pracoviště je v ložnici, kde bude spát, takže jí to hučení NASu nebude v noci vadit. Moýná by tam ěšlo dát velký ventilátor s nízkými otáčkami, protože ten ve zdroji je malý a tím pádem hlučný. Navíc jsou dva, protože NAS má dva zdroje. Když se jeden poláme, nic se nedšěje. Za jeden z reprodukrorů od televize jsme sukryli záložní UPS zdroj.

1 komentář: