úterý 20. května 2014

Otevřený dopis pro české ženy z Finska

Už to vypadalo, že se nám akce s otevřenými dopisy pro české ženy od jejich zahraničních kolegyň, které prosí o to, aby si z nich naše ženy vzaly příklad, pokud jde o spolupráci na projektu +Robinhelp , zasekne v severní Evropě, přece jen se to tam pohnulo i přesto, že jsme se obrátili na kolegy v Evropě východní a jižní, a zveme si k nám páry, vytvořené tamními pokusy o Robinhelp na důkaz toho, že to funguje.  V tomto směru se v rámci spolupráce  s naší organizací s názvem +PCA Praha , chopila u pilotního projektu +Robinhelp  ředitelka finské pobočky organizace +BATRADIS  - paní Gerda Lehaatulen jižn po druhé vlastní iniciativy, a napsala českým ženám otevřený dopis, klterý zde za chvíli publikujeme pro maximální věrohodnost jak v originále, tak v českém překladu, abyste tomu rozuměli.

Proč říkáme, že je to její druhý projev iniciativy? Je to proto, že prvním projevem iniciativy ve spolupráci s námi bylo osobní prozkoumání situace formou osobního setkání s Robinem Hronkem, které bylo dokonce nejen velice osobní, ale dokonce i intimní. Kdybychom mohli prozradit původ organizace +BATRADIS  a tím pádem i +PCA Praha , tak bychom takové jednání čekali od lidí, kteří k nám přicestovali z domovského světa uvedené organizace, a nikoliv u lidí. +Robin Hronek  u ředitelky Finského Batradisu není jediný, kdo zažil takovýto způsob získávání materiálu pro nějaký podobný projekt na seznamování, jako náš Robinhelp, ale přímo toto zažil i jeho finský kolega Olaf Kalevalla, kterému se tgakto hledala partnerka, kterou se pak stala Jorga Tollervaalnen. Doufáme, že její třetí projev iniciativy bude takový, že nám pošle Olafa Kaslevallu a Jorgu Tollervaalnen na návštěvu do Prahy. Uvisdíme. Nicméně píše českým ženám následující dopis:

------------------------------------------------------------------------------------
Hei, Tšekin naisten ja toivottaa heille onnea.

Nimeni on Gerda ja minä Lehaatulen pääjohtaja Suomen sivuliikkeen organisaatiossa BATRADIS. Lisäksi tieteellisen ja teknisen hankkeissa olemme mukana sosiaalipalvelujen kautta Suomen tukea kansainvälisen järjestön "Allied Social Services", joka ulottaa palveluja hoitopalvelujen kumppanuuden muotoa.

Edellä mainitut organisaation olemassa Prahassa otsikolla "PCA Prague", joka aikoo ottaa käyttöön uuden palvelun avulla hankkeen Robinhelp. Minulla oli kunnia kutsua projektiryhmä Robinhelp Helsinkiin, jossa me siis löytää kumppani, kollega Robin Hronek nimeltään Olaf Kalevalla ja Keho mate Jorge Tollervaalnen. Olen pahoillani, että et voi lähettää parin Prahassa valtuuskunnan vierailun. Meillä ei ole tarpeeksi rahaa maksaa matkansa pari.

On suuri sääli, että he eivät voi tulla, koska olin työssään ja sitoutuminen projektiin Robinhelp, olen henkilökohtaisesti vieraillut Prahassa, ja samalla tavalla kuin kotona Olaf Kalevally, olen myös Robina Hronek edistynyt niin minä Záskalí niin paljon tietoa kuin mahdollista ongelma navazováíním tuttavat ihmisten kanssa vastakkaista sukupuolta. Näiden tietojen perusteella, piirrän tällaisen päätelmän, että tapa käytin oli nautittavaa jopa Robin Hronek tai Olaf Kalevallu.

Haluan käyttää tilaisuutta hyväkseni ja pyytää vaimosi tehdä esimerkki minun tai sihteeri, kuka minä olin teidän Prahassa, kun on kyse Jorg Tollervaalnen ja muita suomalaisia ​​naisia, jotka pyrkinyt työskentelemään vastaavien hankkeiden ja myös esimerkiksi kokeillut sitä. Me Suomessa tätä hanketta juhlimme saavutuksia harvimmin asutuilla pohjoisilla alueilla, mutta myös Helsingissä, se näyttää hyvältä.

Kiitos huomiota.

Terveiset

Gerda Lehaatulen


Zdravím, české ženy a přeji jim hodně štěstí.

Jmenuji se Gerda Lehaatulen a jsem generální ředitelka finské pobočky organizace BATRADIS.  Vedle vědeckých a technických projektů se zabýváme také sociálními službami pomocí finské pomočky mezinárodní organizace "Allied Social Services", která rozšiřuje své služby  o péči formou partnerského soužití.

Výše zmíněná organizace existuje i v Praze pod názvem "PCA Praha", která hodlá ty nové služby zavádět pomocí projektu Robinhelp. Měla jsem tu čest pozvat tým projektu Robinhelp do Helsinek, kde jsme takto našli partnerku našemu kolegovi Vašeho Robina Hronka, který se jmenuje Olaf Kalevalla, a keho družkou je Jorga Tollervaalnen. Omlouvám se že Vám tento pár nemohu vyslat do Prahy jako delegační návštěvu. Nemáme zatím dost peněz, abychom tomuto páru zaplatili cestu.

Je to veliká škoda, že nemohou přijet, protože jsem v rámci své práce a zájmu o projekt Robinhelp, jsem osobně navštívila Prahu a stejným způsobem jako doma u Olafa Kalevally, jsem i u Robina Hronka postupovala tak, abych záskala co nejvíce informací o problému s navazováíním známostí s osobami opačného pohlaví. Z takto získaných informací vyvozuji takový závěr, že způsob, jaký jsem použila byl příjemný i pro Robina Hronka, nebo Olafa Kalevallu.

Chtěla bych touto cestou požádat Vaše ženy, aby si na příklad ze mne, nebo mojí sekretářky, se kterou jsem byla u Vás v Praze, po případě z Jorgy Tollervaalnen a ostatních finských žen, které zkusily spolupracovat na podobných projektech, vzaly příklad a také to zkusily. U nás ve Finsku s tímto projektem slavíme úspěchy po nejvíce v severních málo obydlených oblastech, ale i v Helsinkách to vypadá dobře.

Děkuji za pozornost.

S pozdravem

Gerda Lehaatulen
------------------------------------------------------------------------------------------

Uvidíme jestli to nějak ovlivní situaci v Čechách, nicméně je možné, že tu budeme mít někdy zase návštěvu z Finska. Děkujeme za pozornost.

Žádné komentáře:

Okomentovat