čtvrtek 15. května 2014

Otevřený dopis pro české žerny z Polska

Původní dánský nápad je skvělý, ale zaseklo se to ve Švédsku, protože to tam funguje natolik dobře, že nevědí, koho vybrat, aby oslovil českéí ženy, že mají následovat příkladu páru, který navštívil Prahu. Převzali jsme iniciativu a vyzvali jsme našče vcýchodoevropské a jihoevropské kolegy, asby v těch otevřených dopisech pokračovali do té doby, než se něšjak vyřeší uvíznutí na severu.

Tak tady máme diopis z Polska, který právě přišel na základě návštěvy Voiczecha Tomczaka a Kristiny Polanské v Praze:
-------------------------------------------------------------------------------

Czeski bardzo pozdrawiam kolegów , a zwłaszcza kobiet .

Nazywam się Przemislaw Priwollsky i przykro mi , że nie mogę przyjść do Pragi osobiście. W projekcie współpracy Robinhelp wysłaliśmy PZR stworzył projekt tam z nami w Polsce , która stanowi Voiczech Tomczaka i Kristina Polańska z Katowic . Oni naprawdę lubiłem i chciałbym podziękować im za ich ciepłe i przyjazne powitanie .

Około trzynastu lat temu starałem się w sposób podobny do szukania partnera dla siebie , i dlatego, że nie, ja stasl dyrektor polskiego oddziału organizacji alianckich Usług Socjalnych , który opiera się na swojej działalności rozwija swoje usługi , a także opiekę w formie partnerstwa , jak organizacja o nazwie PCA Praga . Jest todla mnie wielki zaszczyt móc pracować dla takiej organizacji , zwłaszcza gdy jest to mój miły obowiązek ostrzec swoją żonę , że u NIS w Polsce coś takiego Robinhelp tym szczególne wymagania dla kobiet jak chcą je nosić na plecach działa .

Pamiętam bardzo lubią z nami swoją wizytę w Polsce , gdzie odbyło się przetarg na partnera kluczowych szukaj Robin Hronek Twój kolega , który był z nami Voiczech Tomczak . Chciałbym podziękować Robin Hronek o pomoc w pracy Voiczecha Tomczak i wszystkich tych, którzy przyszli z nim i wszystkich osób pracujących na Robinhelp projektu.

Bo Vojczech Tomczak i Kristina Polański napisał o wizycie w Pradze , chciałbym teraz położyć Kristina Polanski prostoir za niewielką pozdrowienia dla czeskich kobiet , i dołączył go do listu :

Witaj Czeszki

Nazywam się Kristima Polanwská , i doszedłem do Pragi ze swoim partnerem , który jest nazywany Voiczech Tomczak , który otrzymałem jako gatunek , bo brałem udział w dość szczególny eksperyment . Wydawało siętrochę szalony , ale uwielbiam zabawy , więc dlaczego nie spróbować. To byłrodzaj konkurencji , że wygrałem.

Dziękuję moim przyjaciołom za bardzo ciekawy program naszej wizyty w Pradze i chciałbym prosić Czeszki brać przykład ze mnie . Kraje postkomunistyczne w Polsce , ale jest to przykład tej polityki nie zawsze może zakłócić ludzką naturę .

dziękuję

Kristina Polańska .

Ja również dziękuję i czekam na dobrej bye

Przemislaw Privollski

Velice zdravíme české kolegy a hlavně české ženy.

Jmenuji se Przemislaw Priwollsky a omlouvám se, že jsem nemohl přijet do Prahy osobně. V rámci spolupráce na projektu Robinhelp, jsmem Vám poslal pžr, vytvořený támto projektem u nás v Polsku, který tvoří Voiczech Tomczak a Kristina Polanská z Katovic. Moc se jim u Vás líbilo a rád bych poděkoval za jejich vřelé a přátelské přijetí.

Asi před třinácti lety jsem zkoušel já sám, podobným způsobem hledat si družku pro sebe, a protože se to povedlo, stasl jsem se ředitelem polské pobočky organizace Allied Social Services, která na základě Vaší činnosti rozšiřuje své služby i o péči  formou partnerského soužití, jako u Vaší organizace, zvané PCA Praha. Je to pro mne veliká čest, že mohu pracovat pro takovou organizaci, zejména, když je mojí příjemnou povinností upozornit Vaše ženy, že u nís v Polsku funguje i něco jako Robinhelp včetně zvláštních požadavků na ženy, jako je  chtít od nich nosit na zádech.

Velice rád vzpomínám na Vaší návštěvu u nás v Polsku, kde jsme pořádali výběrové řízení  na hledání družky pero kolegu Vašeho Robina Hronka, kterým tenkrát u nás byl Voiczech Tomczak. Chtěl bych poděkovat Robinu Hronkovi za pomoc s prací Voiczecha Tomczaka a všem, kdo s ním přijel a všem lidem, pracujících na projektu Robinhelp.

Protože mi Vojczech Tomczak s Kristinou Polanskou napsali o návštěvě Prahy, rád bych nyní dal Kristině Polanské prostoir pro malý pozdrav pro české ženy, a připojil ho k tomuto dopisu:

Zdravím české ženy,

Moje jméno je Kristima Polanwská, a přijela jsem do Prahy se svým druhem, který se jmenuje Voiczech Tomczak, kterého jsem získala jako druha, protože jsem se zúčastnila dosti zvláštního pokusu. Připadalo mi to trochu bláznivé, ale  mám ráda legraci, tak proč to nezkusit. Byla to jakási soutěž, kterou jsem vyhrála.

Děkuji svým přátelům za velice zajímavý program naší návštěvy v Praze a chtěla bych poprosit české ženy, aby si ze mne vzaly příklad. Polsko je také postkomunistická země, ale toto je ukázka toho, že politika nemusí vždy pokřivit lidský charakter.

Děkuji

Kristina Polanská.

Já také děkuji a těším se na shledanou

Przemislaw Privollski
------------------------------------------------------------------

I když by se tomu dalo rozumět přímo v Polštině, raději jsme Vám to přeložili. Nejsme si ale jistí, jestli to bude mít očekávaný účinek, protože  když nerozumíte polsky a díky velké podobnosti s Češtinou to pokládáte za trochu pomotanou Češtinu, může Vám to připadat legračně, nebo i trošičku vulgárně.  +Robin Hronek  se u toho dost nasmál. Uvidíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat