úterý 3. června 2014

Počítač zdarma se hnedtak dávat nebude

Nedávno došlo  k možnosti rozjet činnost naší organizace spolu s projektem +Robinhelp díky možnosti získat počítač pro zájemkyni o spolupráci už i na natočení videa, předvádějícího pohovor spolu s testem branné zdatnosti na důkaz toho, že to jde snadno provést.  Již od září 2013 se pokoušíme dokázat, že je spolupráce s námi zcela bezpečná.  O záskání počítače byl vysílán v pátek 31. 5. 2014 hangout na kanále +PCA Praha na YouTube, který bychom Vám rádi připomněli a vzhledem k poruchám ve zvuku trochu probrali.

Na tomtoi videu je záznam toho hangoutu, který se zabývá možností poskytnutí počítače zadarmo nějaké zájemkyni o spolupráci na projektu +Robinhelp a s naší společností +PCA Praha  vůbec. Dokonce jsme na našich stránkách na sociálních sítích tento počítač inzertovali, a rádi bychom Vás seznámili s tím, jak to celé dopadlo.

Pořčítač nám nabídl jeden kamarád Robina Hronka - +Martin Vlasák , který si koupil nový počítač, a ten starý mu zabíral doma místo, tak jej chtěl dát pryč, nebo prodat. Přestožer jde dnes také o zastaralý kus hardwaru, jde o stroj, který je dokonce trochu muderrnější než hlavní stolní počítač, který má doma +Robin Hronek . Nabízený počítač má dvoujádrový procesor, 2 GB operační paměti, originál krabicové WINDOWS 7 Home, 24 palcový LCD Monitor, myš a klávesnici. V případě, že by to ten kamarád prodal, dostal, dostal by za něj 5000 Kč, ale muselo by se to udělat rychle, prortože cena takovýchto věcí velice rychle klesá.

Proto jsme chtěli, aby byl ten počítač k dispozici a +Robin Hronek  požádal svého kamaráda, aby ten počítač uschoval.  Za 5000 Kč by tomu kamaráedovi každý utrhal ruce, navíc zadarmo přijít k takové mašině. Proto bylo druhým tématem hangoutu pořádání nějaké akce, kde bychom nějakou tu zájemkyni vylosovali z několika pozvaných, která by to získala už za natočení videa, kde by si zkusila nosit Robina Hronka na zádech, což potřebujeme v sekci s informacemi o získání zaměstnání ukázat na videu, na našem webu, který najdete na http://pcapraha.webnode.cz . Díky tomu by to mohlo konečně vyjít.

Protože se z pozvaných přátel Robina Hronka a fanoušků naší organizace nikdo nezúčastnil živého vysílání, chybí nám tam přesnější specifikace toho počítače, i když +Robin Hronek tomu Martinovi na hangoutu volal. Akce by se konala v restauraci Na Cibulkách - F.C. Uhelné sklady Sparta Košíře, zer které jsou na Hangoutu ukázány nějaké fotografie. Jinak by se tam diskutovalo o tom, jak to zorganizovat, podle čeho vybrat tu, která by ten počítač záskala, a jak bychom jí ho předali.

Jediné, co tam je, je povídání o tom, že by se tam udělalo posezení, kde by pozvané zájemkyně dostali zdarma (na náš účet)´rundu pití, podle toho na co by měly chuť, vyslechly si nějakou prezentaci a pak by se udělalo nějaké výběrové řízení, třeba tak, že by se tam udělalo, to, co bude na tom videu. Nejlepší by se vybrala, natočilo by se to a ona by to pak dostala.

Ponechme zatím stranou nějaké další uzavírání smlouvy na prezebntační soužití s Robinem Hronkem, nebo rovnou na známost v rámci projektu +Robinhelp , protože z toho sešlo. +Martin Vlasák si ten počítač nakonec nechá, což je vlastně na jednu stranu dobře. Ono by mohlo být potřeba ještěš požádat o pomoc jiného kamaráda s autem, abychom jí ten počítač přivezli, kdy je možné že by ten někdo nemusel mít čas, pokud ta zájemkyně nemá auto sama. Celý počítač by se musel kompletně přeinstalovat, aby tam byl uživatelský profil té ženské a nebyly tam věci, které Martin potřebuje, ale ona ne. S tím je spojená také revize počítače, složící k tomu, aby tam byl veškerý software, nutný ke spolupráci s naší organizací a námi osvědčený bezpečnostní software.

Podmínky, které administrativní pracovní stanice pro spolupráci s námi musí splňovat jsou následující:


  • Operační systém: - Windows, nebo Linux
  • Kancelářský software: - MS-Office2007 a novější v plné instalaci (Včetně MS-Access), nebo LibreOffice spolu s LibreOffice Base, či OpenOffice.org s Open Base
  • Připojení k Internetu
  • Antivirová ochrana (např. Avast Free Antivirus) Antivirová ochrana není nutná v systému Linux
  • Možnost práce s cloudem a synchronizací kvůli spolupráci s ostatními (GoogleDrive, OneDrive, nebo Dropbox)
V případě systému Linux bylo zkoušeno Ubuntu 12.04 a Ubuntu 13.10. Může se zkusit i jiná distribuce Linuxu, který ani z Ubuntu nemusí vycházet, avšak Ubuntu má přímo klienta Dropboxu, který je zdarma k dispozici v centu softwaru. Základ LibeOffice je součástí základní instalace Ubuntu, ale LibreBase je třeba nainstalovat z centra softwaru, kde je zdarma.

Třeba to vyjde jindy a i mobil půjde takto získat.

Žádné komentáře:

Okomentovat