úterý 29. července 2014

Otevřené dopisy prio české ženy vyžadují posílení dqatového centra

Datogvé centrum v Jesenbici u Prahy opět zvyšuje svůj výkon kvůli ptevřeným dopisům pro české ženy ze zahraničí. neastíháme vše zpracovávat, a tak přidfáváme v Jesenici další server. Tím pádešm by tento článek měl patřit spíše na blog organizace +BATRADIS , ale tématika a zaměření patří sem na projekt +Robinhelp  společnosti +PCA Praha . Jistě víte, že +Robin Hronek má s Marií maulovou syna Jiřího Hronka, který je opět na prázdninové brigádě v datovém centru Jesenice jhako budoucí IT technik údržbář. Po dokončení záklasdní školy by chtěl Jiří Hronek jít na nějakou střešdní odbornou školu se zaměřením na infoirmatiku a potom možná tento obor studovat na ČVUT. Zatím se podílí na zprovoznění serveru na urychlení zpracování těch otevřených dopisů a termínů návětěv uikázkových párů ze zahraničí. Uvedený server Vám nyní představíme:

Jedná se o NAS s optickom mechanikou a 6 pevnými disky, umožňující zrcadlení v raidu po třech dvojicích disků, nebo i 2krát po třech disdcích, případně 6krát jeden. Samozřejmostí je podpora hotswap (výměna jednoho či více disků za chodu), 2x síťová karta s rozhraním až 100 Mb ETHERNET RJ-45, 2 zdroje a integrovaná UPS na 2 akumulátory jaké se používají do auta. Díky tomu je to kus nábytku, u kterého je zajímavé, že jde o server s dvěma procesorty INTEL Core I5. Chlazení pomocí vodního chladícího systému nelze vzhledem k nutnosti chladit pevné disky, nepřichází k úvahu, ale i tak by server dělal moc velký hluk nato aby byl v bytě, takže bude ve sklepě.

Server poběží na Linuxu a bude ukládat přijaté dopisy a poběží na něm kalendářová agenda návštěv ze zahraničí. Do raidu to bude zapojené tak, že dopisům věnujeme 2 pevné disky a kalemndáři druhé 2 řekněme o kapacitě 1 TB a záloha zrcadlením pojede na 2 disdky o kapacitě 2 TB. Takže to vydrží na dlouho, takže by  mohlo stačit mít trojnásdobnou zálohu jednoho na dopisy a jednoho na agendu. Využití se může měnit podle potřeb datového centra.

Provoz by mkěl být zqahájen běherm dneška, nebo zítřka. Znamená to že koncem července to má začít fungovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat