sobota 5. července 2014

Rozhovor s řeckou návštěvou

Z řecké Soluně k nám dorazil pír, který vznikl díky tamnímu pokusu o to, co my označujeme jako projekt +Robinhelp . Jde o Kostase Alexandrose a Heůene Klimosferesovou. Tehdejší akce se konala v roce 2012, takže je vidět, že to funguje. Protože je však potřeba, napodobit uspořádání organizace +BATRADIS a +PCA Praha kamarády Robina Hronka, k čemuž by mělo dojít i tehdy, když se nebude zaskládat společnost RHE, což znamená Robin Hronek Enterprises. Jde totiž o to, že aby se mohly pořizovat slibované věci, je třeba se na ně skládat a některé věci dávat dohromady, protože je nutné pořizovat vše co nejlevněji.

To byla také jedna z otázek pro naše řecké přátele, na kterou nám vysvětlili že to tak dělají. Mezi nimi nechybí příbuzní Kostase Alexandrose, kamarádi a bývalí spolužáci ze školy. Proto ščlo tehdy uspořádat tak draze vyhlížející akci, které jsme se i my z´častnili, a máme jí na webu projektu +Robinhelp  v sekci Robinhelp ve světě.

+Robin Hronek tyto věci púrobírá se svým kamarádem, který ten +Robinhelp pokládá za projev sobectví Robina Hronka, na což jsme se také zeptali Kostase Alexandrose, jestli také nebyl ze sobectví podezřelý. Odpověděl nám, že pochopitelně ano, ale podařilo se mu dokázat opak, který dosáhl tehdy, když se mu podařilo najít si družku podobným způsobem, jako Robin Hronek, ale sám z vlastní iniciativyx, ale jen na tak dlouho, aby předvedl známým, že to není sobecké.

Jak to dokázal, to byla další otázka, zajímavá pro nějaké kamarídky Robina Hronka, které k nám nepatří, jako na příklad ta Robinova kamarídka, kterou to spíše naštvalo. Kostasovi to ale vyěšlo. Dávbat na internet video, na kterém se nechává od nějaké ženy nosit na zádech, sice nebylo potřeba, ale povedlo se to jinak.

Podle jeho vyprávění se o něco takového pokoušel asi od 20 klet, pokud nepočítáme blbnutí s vozením se na koni ve škole o přestávkách, kdy takto nosili z legrace Kostase nejen spolužáci, ale i spolužačky, což byla větší legrace. Tehdy měl kostas kamarádku, která již byla v letech, kdy měla sama dceru tíéměř stejně starou jako je Kostas. Ta paní pracovala v nedalekém obchodě a občas zašla do hospody na víno, kam chodil i Kostaas. Dcera té paní jela někam studovat a stalo se někdy, že měla s Kostaserm i poměr. Rozuměli si tak, že se s takovýmto nápadem na ní Kostas obrátil, a ke svezení Kostase na koni tou kamarádkou došlo právě v hospodě, kde seděl mimo jiné i nějaký ten Kostasův kamarád, který právě myslel, že si Kostas tohle vymyslel sobecky sám pro sebe, z čehož byl vyveden tím, že nějak se pohybovasl okolo téí paní, kterou Kostas učil s počítačem a vypomáhal jí dona dle svých možností.

Navíc ještě  získal dost žen, které to chtěly zkusit, protože v té restauraci také byly, takže po jejich zápisu do počítače začala taková malá verze pomočky Allied Social Services, nebo +PCA Praha  fungovat. Mezi tím se ta paní, kterou to tehdy začalo odstěhovala za lepší prací do Atén, kde žije její dcera, o které jsme se pak dozvěděli, že se stará o někoho podobného v Aténách. Tam jusme pozváni nebyli, ale Kostas Alexandros o tom ví a právě během večeře jsme se to nyní od něj dozvěděli.

Heleny Klimosferes jsme se ptali také na její pocity a pohled na celou tuto problematiku, která nám řekla že si po krátkém čase zvykla, a v případě nějakých potíží využívá možnosti sebezástupu a pokládá to za zajímavý životní stil.

Nejvíce prý oceňuje klid a pohodu, protože se komunita kolem Kostase stará o to, aby se jí a Kostasovi netýkala tížiová ekonomická situace, která v Řecku vedla k nedávným velkým nepokojům, které se i nyní občas objeví. S normálním zdravým a normálně získaným partnerem by to asi tak dobře nesnášela.

Po večeři díky diskotéce již nebylo možné o ničem hovořit vzhledem kle hlasité hudbě, taskže si nějaké další zajímavosti necháme na jindy.

Hlavní je, aby Vás to přimělo alespoň k zamyšlení, nejlépe však ke spolupráci.


Žádné komentáře:

Okomentovat