pátek 1. července 2016

Nápady na rozjezd projektu Robinhelp společnosti PCA Praha

Pokud sledujete společnost +PCA Praha na Facebooku a Google+, můžete si všimnout novinek z domácnosti Robina Hronka a jeho matky, na ktzerých je jasně vidět, jak moc je potřeba aby tato společnost fungovala, a to včetně projektu +Robinhelp . Bohužel se k tomu dostáváme až teď, protože má +Robin Hronek spoustu práce se svou matkou.

Lbí podím má na tom horké letní počasí, které způsobujwe, že cvhce být +Robin Hronek často venku, avšak zdravotnímu stavu jeho matky toto počassí nesvědčí vůbec. Projevuje se to bolestmi kloubpů, které jsou způsobenys Artrózou, zte které se v létě objevují revmatické záněšty v nohou, nebo ve zdravé (pravé ruce). Pokud díky tomu matka Robina Hronka netrpí bolestmi kloubů, trpí bolestmi zad formou Ishiasu. Čím je věštščí horko, tím více to bolí. S vyšším věkem problémy narůstají. Letos se k tomu přidala Růže - infekční to onemocnění Streptokokem, napadající obvykle nohu. U Robinovy matky to navíc bylo v ruce.

Velikým neštěstím jest skutečnost, že je-li takto nemocný pracovitý starý člověk, obvykle to špatně snáší, což je případ Robinovy matky Mariany Hronkové, která tak díky tomu způsobuje menší rozepře, protože si chce u sebe doma o všem rozhodovat a někdy nadává, když se jí zdá, že někdo dělá něco jinak, než se mu řekne, nebo chce pomoci sám podle, toho, co by bylo newjlepší. To je případ bratra Robina Hronka, který Hronkovým pomáhá, avšak jelikož vedl restauraci a je zvyklý vše organizovat, snaží se rozhodovat i o tom, jak a kdo bude Hronkovým pomáhat i bez jejich souhlasu, což vede i k hádkám, protože má Robinův bratr ve zvyku dělat všechno důkladně, což je dobrá vlastnost, ale v oblasti péče o staršího člověška není prchlivá a výbušná povaha zcelas na místě, zejména je-li tím seniorem něškdo z našich rodičů.Setkání Mariany Hronkové se svým prvním synem bývá pro ni psychicky náročné, což jejímu zdravotnímu stavu nepčidá.

Dokonce probíhají porady o tom, zda by nebylo dobré uvědomit  o chování svého staršího syna úřady, protože prchlivost Robinova bratra je občas na hranici nepříčetnosti a dokonce bylo nutno pohrozit policií, aby nedošlo k domácímu násilí. Je sice pravda, že i sám +Robin Hronek souhlasí s tím, že vzhledrm k nemocné pravé ruce je u jeho matky nepořádek, který se snaží udržet tím, že denně pere, rovná matce postel, luxuje a v rámci možností něco umyje, ale jak se pak jeho matka cítí, když její sarší syn vyřvává na celý dům, jak to tam v tom bytě smrdá a jaký je tam bordel, to není nic příjemného i pčesto, že to takové být může.

Tyto vzorce chování přebírají i jeho synové, ale s těmi se dá mluvit, a když něco nevědí, tak se zeptají. Toto je důvod k tomu, proč bychom rádi zařali fungovat, protožýe by tak nějaký ten velký úklid na příklad u té Mariany Hronkové udělali lidé, kteří by se při tom k Robinově matce chovali slušně, nenadávali by, jaký je tam nepořádek a zápach a vždy by se zeptali, co mají zařídit a obsdtarat, což by se týkalo našich ošetřovatelek, které by tohle dělaly.

Naše organizace se i v běžných službách pro seniory a tgěžce zdravotně postižené lidi hodlá lišit v tom, že nehodlá omezovat osobní svobodu svých zákazníků tím, že mají čekat doma na donášku oběda od 8 do 14 hodin, dovezeného z centrální kuchyně, kdy vzhledem k pčedpokládaným různým zdravotním problémům je jídlo new příliš chutné, protože není kořeněné, nebo nená možnost výběru.  To mají Hronkovi vyzkjouišené, že to není dobré a přitom je to drahé.  Hodně lidí totiž zapomíná, že i nemohoucí senioři a velmi těžce zdravotně postižení lidé jsou stále lidskými bytostmi se svobodnou vůlí, osobností, cioty a občanskými právy, nevyžaduje-li duševní stav pacienta nutnost omezení, nebo odnětí svéprávnosti, k čenuž je zapotřebí nejprve absolvovat patříčná úřední jednání a soudní řízení.

Tam, kde fungujeme pod názvem Allied Social Services, což je všude okolo České republiky, zejméba však v severní a západní Evropě, Velké Británii, USA a Kanadě, dávíme svým zákazníkům možnost výběru mezi dovozewm jídla z kuchyně dané naší pobočky v daném místě, nebo donáščkou jídla  z restaurace v okolí zákazníka. Rozdíl je v tom, že dovoz zm kuchyně dané pobočky je zadarmo a zákazník musí čekat doma celé dopoledne na někoho od nás, kdo obněd přinese. Přepravky je třeba po jídle umívat, je-li toho zákazník schopen. Pokud ne, odevzdá je špinqavé a než se do toho dá nové jídlo, kuchař je umyje. Druhá možnost je za peníze. Zákazník musí mít doma nějakou hotovost, aby mohl ošetřovatelce zaplati to, co uzaplatila v restauraci, pokud tam dávají jídlo s sebou. Některé pobočky samy perovozují restaurace, které  dané pobočce vydělávají peníze tím, že tam lidé chodí jist. Používají se i k vaření pro naše zákazníky. Podobně tam fungujer i praní prádla.

Toto ale není pčedmětem tohoto článku. +Robin Hronek má nápads vyxužitím  současné nabídky tabletu Acer Iconia One 7 a prázdninovýc brigád. O těch se dočtete na webu naší společnosti, a sice na http://pcapraha.webnode.cz/specialni-akce-a-programy3/prazdninova-brigadni-spoluprace/ . Toto by se mělo týkat i nezletilých zájemkyň o spolupráci, ale bez  pomoci formou partnerdského soužití s Robinem Hronkem u perojektu +Robinhelp , což budeme probírat na pondělní a pak páteční poradě. Navíc to bude program na našoí stockholmskou mezinárodní konferenci, kde bude o tom, co je v tomto článku přečdnášet +Robin Hronek .

Na základě porad bude na socviálních sítích letošní prázdninová brigáda vyhlášena jako událost, které když se zúčastníte, bude se očekávat, že se dohodnete s Robinem Hronkem na setkání a průběhu. K dispozici budete mít příslušné části našeho webu k navázání kontaktu, nebo přihlášení seš na akci.

Sledujte nás na Favebooku, Google+ a Robina Hronka na Twitteru jako @hronekrobin, kjam sám nepíše, ale jeho tweety jsou odkzy na +PCA Praha , jeho hudbu, +BATRADIS apod.

Žádné komentáře:

Okomentovat