pátek 14. října 2016

Mezinárodní konference Allied Social Services Stockholm 2016 - Asijský pátek

Opět Vás zdravíme z mezinárodní konference Allied Social Services ve Stockholmu, kam jako +PCA Praha patříme, neboť jsme českou akvizicí a dceřinou společností uvedené organizace. Dnešek patří Asii. Celé dopoledne zabral program čínské pobočky Allied social Services, kde to i s tamním provedením projektu +Robinhelp funguje. Péče o osamnělé zdravotně postižené muže formou partnerského soužití se v Číně rozmáhá hlasvně ve velkých průmyslových aglomeracích. Díky pomoci čínaské pobočce organizace +BATRADIS se daří integrovat do sjednávání sebezástupu v aplikaci Harem 2016 přístup ke službám Baidoo, Beiwo řínské omezené verzi Facebooku a služeb Google. To zatíám moc nefunguje,ale aplikace Harem 2017 Beta by tohlke všechno už měla umět. Jinak bez těchto speciálních služeb to fungovlo i předtím a funguje to již zhruba 20 let.

Před obědem se podobným způsobem pochlubila delegace z pobočky v Hongkongu, kde žádné omezení v přístupu k vewlkým aociálním sítím v aplikaci na sebezástup v soužití není, nejedná-li se o chybu, či chybné použití API pro dané služby, nebo bezpečnostní chybu na serveru. To platí konkrétně pro snartphony a tablety, běžící  na systému Android. Na platformu Windows Phone a Windows 10 Mobile sice aplikace Harem 2016 je, ale obtížně se instaluje protože stejně jako u Androidu, nebo i na systému iOS od Applu pro iPhone a iPad, není tato aplikace pro své speciální zaměření volně k dispozici v příslušném obchodě s aplikacemi jako je u Androidu Google Play, AppStore u Applu a Windows Store u Microsoftu, takže se nejen v Asii, ale po celém světě řešit povolením instalace z neznámých zdrojů, což může porušit zabezpečení telefonu či tabletu.

Pokud bychom i zájemkyním o spolupráci s námi poskytovali mobilní telefony, které si organizace +vyrábí již nejen v Austrálii, ale i v Číně, je probkém vyřešen vlastní úpravou systému Androidv podobě nadstavby BATRADIS UI, kde je přístup k intranetu Batradisu inplementován do systémového sestavení a vše je připraveno i pro Robinhelp a sebezástupy. Vlastní telefon libovolné značky s Androidem se vybaví modulem pro přístup k intranetu organizace +BATRADIS , který se zapojí do konektoru pro nabíječku Micro USB, povolí se instalace z neznámých zdrojů, aby se z toho modulu nainstalovaly aplikace Batradisu.

Podobná situace je i na taiwanu, ale to rozvádět nebudeme. Mnohem zajímavější program měli kolegové z Japonaka, kde zájem překonává možnosti všech poboček Allied Social Services včetně služeb, které vznikly z projwektu +Robinhelp . Na rozdíl od zcela veřejně fungujících organizací je díky záštitě organizací +BATRADIS netíří tolik finanční prostředky, takže jedinou překážkou v řešení tohoto problému jsou technické možnosti. Když naši japonští kolegové nestíhají přijímat nové pracovnice, hodlají vvinout a vyrábět specializované roboty. V konstrukci robotických ošetřovatelek hodlají vycházet z konstrukce robota Ašimo, jehož vnějšěí vzhled chtějí upravit tak, aby vypadal jako půvabná dívka. Mimo Japonců to už umí i Číňani, ale ne v nějaké použitelné formě. Zatím jde jen o ukázky toho, že to jde. Bude to pro naše kolegy z Japonska velmi složité. Díky původu organizace +BATRADIS to půjde o dost lépe než normálně.

Po večeři nás čeká koncet Robin Hronka a zítra by měla být Asie dokončena. Dnes tedy český program odpadá ve prospěch Jižní Korey, takže nás zítra čeká program kolegů z Vietnamu a Indie. Po obědě severní Afrika, Spojené Arabské Emiráty a Jihoafrická republika. Večer potom bude koncert Marier Smaulové.

Žádné komentáře:

Okomentovat