úterý 18. října 2016

Mezinárodní konference Allied Social Services stockholm 2016 . Americké ponfělí a kanadské úterý

Opět zdravíme ze Stockholmu, kde probíhá každoroční mezinárodní konference Allied Social Services. Včera bylo pondělí a na programu byly programy vybraných poboček ze Spojených Států. Kolegové z USA si rozdělili práci, protože tu mají největší zastoupení. Letos tady máme z USA delegace z New-Yorku, Los Angeles, San Feancisca, Houstonu a Bostonu. Programy nebyly moc zajímavé, protožýe se američtí kolegové chlubili tím, jak jim to funguje včetně služeb, které vznikly z projekti +Robinhelp , což se hodně používá v New_Yorku, okolí Los Angeles a Bostonu. Zprostředkovaně víme, že se hlavně služby pro osamělé zdravotně postižené muže, kteří díky tomu nejsou pro ženy moc atraktivní, jsou používány také na Floridě, a to v Miami a okolí.

Jediné, co je zajímavé na amerických přednáškách, byl bostonský program, kde větčinu ošetřovatelek a z pánaskácj zaměstnanců je většina techniků a údržbářů tvořena studenty MIT. Konkrétně jsme zde ve Stockholmu přivítali některé bývalé spolužáky naší kolegyně Michele Gipsonové z MIT, kteří stojí z části za aplikací harem XP, nebo Harem 2016, protože vedle školních projektů a vedle vlastních projektů, vyvíjeli na MIT běkteré části softwaru pro organizaci +BATRADIS . Konkrétně ten Harem vznikl úpravou programu BATRADIS TeamWork, ve kterém probíhá agenda spolepráce na různých věcech. Stačilo vedle změny názvu, barev a zaměření aplikace změnit datové zdtoje. Místo toho, aby to jako datavázi kolegů používalo pracovní smlouvy a změstnanecké uživatelaké účty, lze čerpat osobní data z databáze osobního oddělení, databízí ve formátu MS-Access.mdb, datavází Open Office /Libre Office Base.odb, seznamů ve formátu CSV, Archivu kontaktů .WAB a telefonního seznamu či kontaktů v telefonu, což platí pro aplikaci Harem 2016 pro Android.

Úterý pak patřilo Kanadě, což bylo něco podobného jako u USA. Síť poboček však není tak hustá, protlože to závisí na množství poboček Batradisu s možností komunikace s veřejností. Těch je v Kanaděasi třetinba. Zbytek veřejnou komunikaci nemái, protože jde o pobočky v málo osídlených, či neosídlených částech Kanady.

Zítra má vystoupit delegace z Austrálie a po ní z Nového Zélandu. Čtvrtek lízký Východ.


Žádné komentáře:

Okomentovat