pondělí 2. ledna 2017

Zahájení roku 2017

Zdravíme vás v roce 2017 který snad bude lepší než byl rok minulý i kdfyž jsme byli mimo Prahu docela úspěšní. Všem načšim zahraničním kolegům se v roce 2016 dařilo i v pokusech s projektem +Robinhelp  kde nejvíce obdivujeme své kolegy ze Slovenska kde velký bratislavský úspšěch motivoval a inspiroval Robina Hronka k nápadu s bytem jeho matky který však Robinovi příbuzní označili za špatný protože jak +Robin Hronek  tak i my jsme zapomněli že lidé v České republice nejsou tak dobří jako jsme my a lidé ze světa odkud k Vám přicházíme. I mezi Vámi se možná najdou dobří lidé o čemž byla naše první porada roku 2017.

Celý její program byl plně věnován tomu jak to vyřešit doma u Robina Hronka s jeho matkou. +Robin Hronek předložil nápad ohledně svých přčíbuzných kteří by mohli být posilou našeho týmu kde by tvořili jakousi lustrační komisi která by si zájemkyni o spolupráci prověřila. Sám zdůraznil že to není dobrý nápad proto že nemá dobré zkušenosti se zaměstnáním kamarádů ale je v zoufalé situaci a neví kudy kam. Navíc z jeho příbuzných umí s počítačem a chytrým telefonem pouze jeho otec a mladší synovec. Omezíme-li se na chytrý telefon umí s ním zacházet jeho otec a oba kjeho synovci z čehož jde u Robinova otce o počítač Apple MacBook a telefon iPhone 6+. Ostatní mají telefon s Androidem a počítače s Windows. Toto by problém nebyl. Pokud jde o administrativu bohatě stačí Android a jakýkoli Linux, případně Remix OS. Nejpčístupnější osobou v Robinově rodině ve smyslu denat na toto téma je Robinova teta která ale s počítačem neumí takže ho nemá a ani nechce chytrý telefon a je ráda že má nějaký obyčejný což stačí a se kterým umí zacházet i když při psaní zpráv SMS nedělá za tečkou na konci věty mezeru což potom na chytrých telefonech dělá nepořádek. Kusy zpráv jsou modré a podtrření protože když máte vedle sebe několik slov oddělených tečkou bez mezery ten telefon to zobrazí jako internetovou adresu. Dořešit chtějí ještě ověžovací procesy kterými by se dalo zjistit jak daná zájemkyně o spolupráci žije, jestli  bylo vybavení její domácnosti řádně zakoupeno jak hospodaří a pod. Je sice podmínkou donést při uzavírání smlouvy ve smysslu administrativy vedle životopisu také výpis z trestního rejstříku avšak ten je čistý do té doby dokud zájemkyně o spolupráci nespáchá trestný čin za který je trestána. Aby byla trestána musí být zadržena polici takže ověření bezúhonnosti nebude jednoduché. Vedle pečovatelské výpomoci má jít hlavně o družku pro Robina Hronka takže je potřeba dávat si pozor.

Tím pádem odpadá páteční porada protožew tým projektu +Robinhelp je tvořen lidmi kteří se zabývají také hudbou a v naší organizaci do které patří i +PCA Praha spolupracují u nás s Robinem Hronkem na jeho hudbě, a odjíždějí do Bratislavy kde bude v Pátek večer koncert s názvem Oxygen for Robinhelp. Bude to koncert přátel Robina Hronka kteří - resp. které zahrají živě celou trilogii alba Oxygened kterým se proslavil již v roce 1976 Jean Michel Jarre.

Akce oslavuje jednak velký úspěch našich kolegů z PCA Slovakia a velkého rozmachu této společnosti na Slovensku ale také je to oslava 40. výročí vydání prvního alba Oxygene, což je hudební dílo které se rozrostlo na 3 desky. Na původní Oxygene navazuje Oxygene 7 - 13 a nyní nově Oxygene 14 - 20.

Je obrovská škoda že nenáí možné zařídit aby toto živé předvedení kompletní trilogie Oxygen předvedl třeba v té Bratislavě Jean Michel Jarre osobně se svými spolupracovníky. Není ake vyloučeno že se tak nestane ale ne kvůli projektu Robinhelp ale jen tak jako jeho vlastní kampaně která souvisí s novým Oxygenedm. Něco takového totiž existuje. Na YouTube kze najít nějaký klip z koncertu, nebo celý koncert natočený speciální kamerou která zabírá obraz ve 360 stupních. S virtuální realitou se tak lze na tom koncertě rozhlížet kolem sebe.

V našem případě to uděláme sami a podle zkoušek to vypadá že to bude k nerozeznání od originálu Jeana Michela Jarreho..

Dále se pak chystáme na obvyklé věci.

Žádné komentáře:

Okomentovat