čtvrtek 2. března 2017

Jak získáváme finanční prostředky

Náš pracovník osobního oddělení +Robin Hronek si přeje, abychom zveřejnili větší šlánek o tom, jak naše organizace získává peníze mimo dotací financemi a vybavením z organizace +BATRADIS , ale i vlastních zdrojů. Některé jeho přátele by to mohlo zajímat, ale přes jeho osobní facebookovou stránku se to nedozví. Sám v tomto ohledu vyvinul iniciativu a jelikož spravuje náš kanál na YouTube, natočil nějaká videa o jeho vlastních projektech na získání finančních prostředků, z nichž máme zatím k dispozici pouze jedno video. Ostatní videa představují veřejnosti způsoby naší prezentace na internetu.


Představujeme Vám na tomto videu projekt +PLASMA MONSTERS , což je web se stránkou na Facebooku a Google+. Najdete ho na http://plasmamonsters.webnode.cz, což je zábavný web pro milovníky vědeckofantastických hororů. S námi to má pouzer společného získání peněz tím, že nejdůležitější částí webu jsou krátké povídky, nebo popisy příběhů o těch Plasma Monsters, což jsou velice zlé a nebezpečné obludy, které jsou černé, mají žluté oči a 10 pavoukovitých nohou, nebo libovolný počet chapadel a zpravidla špičatých výběžků. Někteří přátelé Robina Hronka z naší komunity jsou hrdiny většiny těchto příběhů, ve kterých slavně zvítězí nad těmito obludami. Každý příběh dobře dopadne. +Robin Hronek si zde záměrně nedává žádnou práci s tím, jak dramatické ty příběhy mají být, pouze popíše prostředí a základní akce. Cílem je tyto příběhy ve formě námětů prodat filmovým tvůrcům, kteří pak mohou přidat dramatičnost, zvolit vlastní způsob, jak technicky nejlépe realizovat děj v daném prostředí, nebo to udělat co nejstrašidelnější. Dost by se na tom dalo vydělat. Vedle příběhů web obsahuje nápady na výrobu hraček, stolních her a dává typy na hry počítačové s možností poskytovat časem částečné komixy, kdy je ke stažení k dispozici část příběhu, chcete-li vědět, jak to dopadne, musíte si to koupit.

Dalším nápadem Robina Hronka je jeho hudba. Video o prezentaci jeho hudby na internetu zatím chybí, ale jde o prezentaci s největším počtem prezentačních forem a o největší počet různých internetových služeb s prezentací jeho hudební tviorby. Vedle webu na http://rhmusic.org je na Facebooku česká a mezinárodní stránka. Předcházela tomu skupina, kzerá se už nepoužívá, ale je tam. Má to stránku na Google+ a kanál na YouTube. Hudbu Robina Hronka na videu lze také najít na službě Vimeo. Nechybí téžý anglická mezinárodní webová stránka a službySoundCloud a MixCloud. Pro začínající hudebníky jsou i v České republice weby, které se snaží fungovat jako sociální sítě. Takovým je třeba BandZone.cz.

Myšlenka vydělání peněz pro naší organizaci je jednoduchá: Web o hudbě Robina Hronka má za cíl jednotlivá hudební díla prodávat. Prodej by fungoval na objednávku a hudební dála by se prodávala na CD. V dneení době však lze hudbu i filmy, či jiná hudební a filmová díla prodávat i bez fyzického nosiče, což je CD nebo kazeta, ale špatně by se to hlídalo a je potřeba jít s cenou hodně dolů i včetně média, aby to bylo levnější než CD nebo DVD v novinách a časopisech. Na službě MixCloud mají být některá alba zdarma k poslechu na ukázku toho, jak vypadá celé album..

Bez zajímavosti nekjsou praktiky našich zahraničních kolegů zejména ze severní Evropy, západní Evropy a dalších vyspělých zemí, kte vše včetně služeb, které vycházejí z projektu +Robinhelp  fungují. Pomineme-li podporu z organizace +BATRADIS , vyzdvihnout musíme na příklad pobočku Allied Social Services v norském Bergenu, kde je v areálu pobočky vedle restaurace také prodejna jednoho známého obchodního řetězce, která má zónu pro zaměstnance A.S.S., kde je vše zdarmna, ale ke vstupu je nutné mít zaměstnaneckou legitimaci, fungující jako platební karta.

O hlavní pobočce ve Stockholmu, kde se koná naše mezinárodní konference každoročně vždyzačátkem Řijna asi víte, že obsahuje celou řadu služeb, fungujících pro širokou veřejnost, kdy ani lidé nevědí, že i nám přispívají pouze tím, že jdou v areálu pobočky na jídlo do restaurace, dají si něco vyprat do čistírny, nebo si koupí v trafice noviny. Na severu jak Švédska, tak Norska a Finska mají pobočky Allied Social Services ve svých areálech i ubytovnu. Jejich a z čísti by se dalo říci i naše ošewtřovatelky tam bydlí zdarma a nemusí je tak trápit extrímní počasí v zimě. V teple hlavní budovy vyběhnou na chodbu a rychle se dostanou do garáží, nebo kamkoli po pobočce nadzemními, nebo podzemními tunely. Tento koncept platí i o severu Kanady a Ruska. Takže taková dívka ušetří za nájem, akorát že dělá někdy družku nesympatickému muži, jidy poečuje o nšějakého starého člověka apod.

Koncept ubytování v práci zdarma jako součást práce pro tuto společnost s radostí přijaly úpobočky na jihu Evropy, na severu Afriky a všude, kde je v létě extrémní horko.. Místo topení se tak areál chladí a ubikace obsahuje jen ta pobočka, která má na to dost velký pozemek.

Po vzoru různých firem, které známe jako výrobce elektroniky, nebo automobilů, se i zde v rámci možností šetří na porovoz sociálních služeb výrobou všeho možného, z čehož se něco i prodává, se chovají pobočky Allied Social Services v Asii, kde kjde hlavně o Čínu, Japonsko, HongKong a Thaiwan. Z Vietmamu a Laosu nemáme zprávy, protože tam +BATRADIS nemá ani jednu pobočku. Mnohem lepší je v tomto ohledu jižní Korea.

Nejváce místa mají kolegové v Autrálii, kde k areálu některých poboček Allied Social Services patří farmy, kde si pobočky pěstují vše, co potřebují včetně chovu dobytka.

Pomoc organizace +BATRADIS se omezuje na technickou výpomoc, nebo pomoc při organizaci a počádání soutěžních výběrových akcí projektu +Robinhelp , kde se stará také o kulturní program.

Protože to vše všude mimo Prahu funguje, kje možné toto provádět, což záleží vedle financí hlavně na lidech okolo nějakého takového n esympatického muže, jakým se ženám zdá i +Robin Hronek , který na peníze a lidi takové štěstí nemá, jako jeho zahraniční kolegové, kteří nejsou pro ženy nijak zajímaví a přitažliví, i když se chovají slušně. Bylo by dobré s tím v Praze něco udělat, protože díky tomu, co se děje na Moravě, to i v České republice jde.

Žádné komentáře:

Okomentovat