sobota 23. listopadu 2013

Výstavba datového centra v Rostokách u Prahy

Na našich stránkách, které máme pro komunikaci s Vámi jako je Facebook a Google+, jsme Vás informovali o tom, že datových center pro projekt +Robinhelp společnosti +PCA Praha není nikdy dost, a že o tom chystíme článek, který právě máte před sebou. Konkrítně se jedná o analytické datové centrum v Rostokách u Prahy, které však ze začátku bude polnit funkci odlehčení výpočetního výkonu zejména datovému centru v Jesenhici. Tam se řeší problém neúspěchu projektu +Robinhelp a celé společnosti +PCA Praha spolu se všemi podobnými projekty, prováděnými v České republice zejména v případě, že je pro ně klíčovou osobou +Robin Hronek .

Opět fušujeme do práce blkogové redakci organizace +BATRADIS protože Vám chceme přiblížit situaci, proč má budoucí datové centrum odlehčit tomu v Jesenici. Kromě toho, že máme novou spolupracovnici Irenu Wilioamsovou, která se postarala o vylepšení technického vybavení, zkoušék,e díéky ní pouřít umělou intweliugenci k řešení tohoto problému. V Jesenici u Prahy mámke nový počítač, dovezený z vlasti většiny personálu tohoto datového centra, který je zajímavý tím, že vedle běžného grafického uživatelského rozhraní má  režim umělé osobnosti. Ta zjistila že je to nad technické možnosti tohoto pracoviště a pořádala o výstavbu dalšího datového centra.

Za tímto účelem je prováděna velká adaptace činžovní vilky v Rostokách u Prahy, kterou organizace +BATRADIS koupila a složili se na to všichni účastníci mezinárodní konference, která se konala v Praze 13. až 29.9. 2013. Adaptace začala koncem Řijna a i když se na rozdíl od většiny jiných staveb v Čechách na ní velice usilovně pracovalo, je dokončena nová elektroinstalace, etážové topení a plovoucí antistatické podlahy jsou hotové ve dvou ze tří baytů.. Okna a dsveře jsou kompletní. Koupelny, záchody a kuchyně by měly být dokončeny během týdne, ale do Vánoc se to asi všechno nestihne připravit k nastěhování personálu.

Musí se totiž jeěště položit koberce, smontovat nábytek a zprovoznit elektronika. První se budou montovat kuchyňské linky spolu s kuchyňskými spotřebiči, pak ložnice a pracovny. Blířící se Vánoce i když je teprve měsíc do Štědrého dner, způsobují potíže s dodavateli materiálu, neboť začíénají zimní dovolené, které budou hlavně přes svátky. Budeme rádi, když bude stavba dokončena a veškeré vybavení na místě,připraveno k rozbalení, smontování a uvederní do provozu.

Žádné komentáře:

Okomentovat