čtvrtek 16. ledna 2020

Přehled událostí, které vedly k odmlce

Aby nám fungoval projekt Robinhelp i u nás v Praze, byl celý tým ve společnosti PCA Praha zaneprázdněn natolik, že jsme nedávali Robinu Hronkovi nic velkého k publikaci. Stejně jako u organizace Batradis jsme se i my omezili pouze na zveřejňování krátkých zpráv na sociálních sítích o fungování tohoto projektu v zahraničí, casto oslavováno akcemi Robinhelp Rockparty a Robinhelp Synthparty i v České republice nejen na Moravě,m ale i v Plzni. Praha pořád nic.

Stejným způsobem byly publikovány zprávy o dění na Mezinárodní konferenci Allied Social Services 2019 každoročně konané ve Stockholmju. V tom budeme i nadále pokračovat. Naši kolegové nám pomáhají hlavně díky  výše uvedeným hudebním akcím. Projektová ředitelka a vedoucí týmu Robinhelp - Marie Smaulová obdržela od našich německých kolegů nové auto. Modrá Škoda Fábia měla závadu cyrkulace oleje, se kterou si technici oddělení dopravy hlavní pražské pobočky Batradisu nevěděli rady a nepomohl ani autorizovaný servis. Závada se projevovala tak, že pokud Marie Smaulová někde parkovala, zanechala po sobě olejovou skvrnu na parkovišti. Pokud netěsnila olejová nádrž, tekla hlava motoru. I přes odbornou opravu v podobě výměny olejové nádrže, hlavy motoru a hadic rozvodu oleje se problém nevyřešil, protože kontrolka signalizace nedostatku oleje i tak často svítila.

Nové auto z Německa mělo akorát promáčklý předek, bylo třeba vyměnit chladič a vyklepat nabořený levý zadní blatník. Žádné další závady nebyly zatím zjištěny, protože v autodílnně zatím nemáme možnost provádět počítačovou diagnostiku. Jedná se o Volvo z roku 2013, které již má palubní desku a některé systémy založené na pořčítači. Chytré to auto není, ale mý to dispolej pro zobrazení navigace, displej slouží k ovládání zvukového systému s možností připojit chytrý telefon pomocí BlueTooth, zobrazuje podrobné ionformace o stavu vozidla a obraz zadní kamery při couvání. Obládání systému je až na zadávání trasy do navigace na středu volantu. Nechybí signalizace otevřených dveří a zapnutých či odepnutých pásů.

Jelikož její syn Jiří Hronek, jehož otcem je Robin Hronek, úspěšně absolvoval autoškolu a získal řidičský průkaz, přeje si mít vlastní auto. Má to být menší dodávka, protože jako hudebník potřevuje vozit nejen kytarovou aparaturu, ale i bicí soupravu. Snad mu udělá takové auto radost, protože jsme ho sehnali nyní během lyžařské rekreace v Rakousku od našich rakouských kolegů, kteří se postarali o nejzávažnější opravy Jirkova prvního auta, jakými byla výměna zadní poloosy, brzdových destiček u všech kol, výměna pravých předních dveří a výměna obou nárazníků, aby to mohlo vůbec na silnici. Doma v Praze to bude chtít přebarvit, aby neměly pravé přední dveče jinou barvu než zbytek auta, pneumatiky by měly být přezuté, ale možná by tomu slušely jiné, a to jak zimní, tak letní. Tím pádem to chce vyvážit kola a auto zaregistrovat, neboť má stále ještě rakouskou poznávací značku.

Rekreační pobyt v Zell am See bude v neděli končit a pčíští víkend se Robinhel Rockparty v Insbruku s Rakouskem a jeho akcemi v Alpách rozloučíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat