úterý 18. února 2020

Výstavba pobočky v Jihlavě

Od minulého týdne jsme zjistili, že můžeme v Čechách udělat další pokus, k čemuž došlo v Jihlavě. To nejzajímavější začalo v pátek. Protože se o víkendu obvykle nepracuje, začala až v pondělí montáž speciální technologie peo připojení Zdeňka Horáka na korporační síť organizace Batradis. Proto naší ředitelku zajímalo, jestli se může v bytě, kde Zdeněk bydlí vrtat kvůli randálu a nepořádku. Speciální anténu totiž bylo třeba přidělat na dům. Kdyby v tom domě bylo více lidí, kteří mají s námi spolupracovat, tak by to bylo jednodušší, protože by anténa přišla na střechu, k ní se připojila rozvodná krabice a po bytech se udělal kabelový rozvod.

Protože se bezplatně v organizaci Batradis provádí jednou ročně údržba a servis počítačů, mohl být pro jihlavskou kancelář zdarma postaven počítač pro Zdeňka Horáka. Protože jde o sestavu na základní desce ASUS B 450 a procesorem Celeron 4630, 8 GB RAM, 128 GB SSD a 500 GB HDD, zvládne sestava i některé hry a základní práci s multimédii. Nechybí vypalovačka DVD a základní deska má WiFi a BlueTooth. Multifunkční tiskárna HP OfficeJet OJ-N 980M je k počítači připojena pomocí místní sítě, kde je sdílená v pracovní skupině. Lze tak tisknout dokumenty a obrázky nejen z počítače, ale i z telefonu stejně jako do počítače, nebo telefonu dokumenty skenovat, případně tiskárnu používat jako kopírku. PC běžé na Windows 10 Proffessional s korporační licencí organizace Batradis, což platí i pro Microsoft OFFICE 2019 Enterprise.

Protože se některé věci musely zakoupit obvyklým způsobem, nebude kulturní akce v podobě koncertu Jiřího Hronka a jeho kapely uzavřenou akcí, nebo veřejnou akcí s volným vstupem za předpokladu, že ženy z publika projeví zájem spolupracovat, což se dělá z propagačních důvodů. Vstupenky v předprodeji a v místě konání koncertu stojí 100 Kč pro širokou veřejnost, 50 Kč pro zájemkyně o spolupráci a zápis do evidence, nebo 25 Kč pro zájemkyně o spolupráci a zápis do evidence rovnou i s uzavřením smlouvy mas funkci životní družky v projektu Robinhelp. Pracovníci Batradisu a PCA Praha, příbuzní Zdeňka Horáka mají vstup volný. To bude v sobotu 22, února večer.

Úterž se neslo ve znamení úklidu po zřizování pobočky, což znamenalo odvézt krabice a jiné obalové materiály od nábytku a elektroniky a důkladného vysávání kvůli nepořídku z vrtání. Na rozdíl od domácího pracoviště Robina Hronka v Praze byl v jihlavském bytě Zdeňka Horáka zprovozněn NAS. Některé dokumenty a jiné materiály, které je při práci sdílet s ostatními pobočkami nelze vzhledem k jejich obsahu sdílet na cloudových službách, jako je třeba Microsoft OneDrive, Disk Google, Dropbox, nebo ZugarSDync, protože obsah může porušovat zásady a podmínky používání těchto služeb, kdy může dojít i k jejich deaktivaci, což zejména u Disku Google může ohrozit používání chytrých telefonů a tabletů s Androidem, neboť může být zablokován celý účet Google.

Pro tyto účely byl použit NAS Synology DS 18195 pro 4 pevné disky až o kapacitě 5 TB na 1 disk. NAS obsahuje 2 disková poler v podobě dvou dvojic disků, kde jsou disky v jedné dvojici vzájemně zrcadleny. Jedna dvojice je určena pro práci pro PCA Praha, resp. PCA Jihlava o kapacitě 2 TB a druhá dvojice o kapacitě 2 TB je určena pro osobní použití a zálohování počítačů. Kromě stolního PC dostal Zdeněk nový notebook.

Středa jwe dnem testování vybavení a čekání na dokončení inicializace a plného zprovoznění NASu. Mezi tím se v Praze vyřizuje vše potřebné k sobotní oslavě otevření PCA Jihlava. Předprodej vstupenek nám již vynesl něco málo kolem 140 tisíc korun, takže většinu výdajů za nákup zařízení, dopravu, ubytování a stravu během příprav založení této nové pobočky by bylo podle doložených účtenek a dalších dokladů o zaplacení z těchto peněz uhradit, avšak pořádání koncertu kapely Brain Craackers bude také něco stát i přesto, že kapela si sama vše přiveze vlastními auty včetně zvukaře a elektrikáře. To oipět přijede i s manželkou náš kamarád Jiří Wiesner, který je potřeba k tomu, aby když by se něco pokazilo, aby to opravil. Mezi naše kamarády patří i syn Konwana Skywalkwera John Anakin Skywalker, ktwerý právě poveze mixážní pult, koncový zesilovač s reproduktory a kouřovou mašinu. Bratr Marie Smaulové - Petr Mac Smaul s tátou přivezou světla.

Pátek byl dnem příprav koncertu na oslavu otevření pobočky v Jihlavě. Během zítřejšího odpoledne se hudebníci připraví a bude ten koncert. Pracovat se začne od pondělka. Vyvstává ptázka jestli bude proveden pokus o Robinhelp. Vzhledem k tomu, že je již vybráno dost peněz, tak by tom šlo, ale je potřeba, aby bylo dost žen v evidenci. Uvidíme co nám přinese oslava otevření pobočky.


Dnešek (sobota) je dnem oslavy otevření této nové pobočky v Jihlavě, kde probíhají dokončovací práce na stavbě pódia a odpoledne proběhne zkouška aparatury. Akce probíhá v oblíbené restauraci Zdeňka Horáka, provozované jeho strýcem.

Skupina Brain Crackers si svůj koncert rozdělila do několika bloků, takže to se všemi pozvanými může teoreticky táhnout až do rána. Začátek koncertu je v 19 hodin a začne výběrem největších českýchb rockových hitů.

Abyste měli lepší představu o tom, jak ten koncert vypadal, trochu Vás seznámíme s tím, co jsme včera o sobotním večeru všechno slyšeli v podání kapely Brain Crackers:

Český blok na začátku koncertu obsahoval písně, jako na příklad:

1. Trautenberk - Himlhergot donovetr krucajs element
2. Visací zámek - Známka punku
3. Kabát - Pohoda
4. Kabát - V pejke sudy válej
5 Katapult - Až
6. Katapult - Hlupák váhá
7. Olympik - Jedeme dál
8. Aleš Brichta - Barák na odstřel
9. Lucie - Padlé andělé (novinka)
10. Jiří Šelingr - Jahody mražený
11. Olympik - Jasní zpráva

Ze zahraničního bloku můžeme na příklad zmínit následující píásně a kapely po první přestávce okolo 9 večer:

AC/DC - Thunderstruck
AC/DC - Highway to hell
Iron Maiden - 2 minutes to midnight
Iron Maiden - Holy smoke
Deep Purple - Smoke on the water
Deep Purple - Highway star
Deep Purple - Burn
Wan Halen - Jump
Ozzy osbourne - Crazy train
Black sabbath - Paranoid

Rolling Stones jsou jasní. Od těch tam bylo konkrétně Paint it black, Brown sugar, Jumping Jack flash a pochopitelně Satisfaction. Co se týká novinek v zahraničním koncertním bloku, zaznělo v podání Jirky Hronka a jeho kapely pír skladeb od Alice Coopera, jako třeba Last in America a Poisson, případně Hey Stoopid. Skladby, které jsme Vám jsem vybrali, jsme uvedli namátkou. Bylo toho více a končilo to asi tak v půl třetí ráno.


Protože i ta trocha uvedených písní a kapel pro představu, jakánparádní muzika na oslavě otevření jihlavské pobočky zazněla, mohlo by to vyjít natolik, že by šlo udělat Robinhelp. I tento namátkový příklad, nebo výběr hudby, který jsme uvwedli, zaručeně musí potěšit srdce každého rockera, nebo hlavně rockerky. Navíc když je k tomu na koncertě spoustu dobrého pití a ujídla, nehledě na to, že bylo s vedením restaurace dohodnuto, že po přeredložení vstupenky je cewna konzumace zejména piva a vína za polovinu běžné ceny a o druhé přestávce asi kolem půlnoci byla zdarma i kořalka, když kapela dala pro přednostně pozvané hosty rundu.

Kdo by se nerad i včetně žen nerad levně a tím pádem hodně opil a pobavil? I z jiných akcí víme, že každý.  Dneska máme neděli, většině z nás není moc dobře, večer má být ještě slavnostní ohňostroj a v pondělí se začne po oslavě uklízet a dojde k zahájení provozu. Kdybychom na to měli náladu, mohli bychom tomu Zdeňkovi Horákovi najít družku projektem Robinhelp už během týdne, pokud bychom brali vážně přísliby spolupráce, nebo ochotu se nechat zapsat asi od deseti žen včera večer, ale prčotože šlo o následek muziky a pití, bude lepší počkat.

Přejeme do Jihlavy hodně štěstí a úspěchů a bude-li tam Robinhelp, vydáme o tom článek.

Žádné komentáře:

Okomentovat