středa 14. srpna 2013

Mimořádná porada týmu Robinhelp a společnosti PCA Praha

Obvykle to tak nevypadá, ale nedjjednodušší způsob naúsání tohoto článku bude psaní sama za sebe a ne za celý projekt +Robinhelp společnosti +PCA Praha . Platí to u o webech a blogu organizace +BATRADIS které mám všechny na starosti. Pokud jste tuto skutečnost ještě neobjevili, tak přesto že toto není můpj osobní blog, jmenuji se +Robin Hronek a tento poříspěvek píši sám za sebe.

Pokud ,me sledujete na Facebooku a Googke+, tak jistě víte, že se snažím pro společnost PCA Praha natočit video, které má dokázat, že zvládnout pohovor při pořijímání  zájemkyň o práci ošetřovatelky, není nic těžkého i přes test branné zdatnosti, kdy si mne má uchazečka o poráci zkusit nosit mne na zádech. Domlouvám se s jednou kamarádkou a sousedkou v jedné osobě, u které mám pocit, že by to mohjla zvládnout i s tím svezením mně na koni. Všechno jsem jí řekl, což asi byla chyba, a pokud to chyba nebyla a natočíme to video, což by měla být práce ani ne na 10 minut, bude to spoučástí webu PCA Praha i preojektu Robinhelp, kdy zdrojem vude YouTube.

Představa o tom, že by to ta moje kamarádka zvládla, je založena na ztom, že je to urostlá žerna, která sice není bůh ví jak vysoká, ale vyšší než já trochu je, a i když není úplně nejmladěší a má dokonce i vnoučata, nevypadá vůbec staře, naopak vypadá mladě, je milá a ochotná pomáhat nejen mojí mámě ale postiženým lidem vůbec a i když to není zdravotní sestra, má dobrou kvalifikaci v tom smyslu, že jedno z jejích mnoha zaměstnání bylo a možná stále i je práce v bezpečnostní agentuře. Navíc jednou rukou udržela jšednoho sousedam který nesl těžlý nákup, a chtěl si tašlu opřít oi zábradelí, což byla chyba, preorože ho taška stahovala dolů. Kdyby ho Lída nedržela, propadl by středem schodiště ke sklepu.

Bohužel pro mne, aby mohla kupovat vmnoučatům hezké věci, má ještě falšěí zaměstnání a ve výsledku to vypadá tak, že z toho asoi nic nebude, protože brzy ráno odchází do práce a pozdě večer se vrací domů. Chtěl bych to stihnout do poloviny Září, kdy bych to rád promítl během svého referátu na mezinárodní konferenci organizave +BATRADIS , která se bude letos konat v Praze. Kdyby to nevyšlo, ve švédském Goeteborgu bude mít mezoinárodní konferenci společnost Allied Social Services, která v Preaze neuspěla, tak tu budoucí pražskou pobočku prodala jiné společnosti, která tomu dala název PCA Praha. Allied Social Servoces mívá svoji mezimnárodní kongferenci obvykle ve Stockholmu, ale letos je to v Goeteborgu a koná se to v Řijnu. Kdyžtak to předvedu až tam. Uvidíme.

Proč je tak důležité, abych to stihl? Jednak je ostuda, že to všude ve světě jde a v Čechách ne, ale hlavně máme přislíbený grant na preojekt Robinhelp, pokud prolomíme smůlu, jakou máme. Tato finanční dotace nám má být předána vedením organizace +BATRADIS na základě toho, co předvedu na prezentaci svého programu o práci vedoucího osobnéího oddělení +PCA Praha a pokusného muižského partnera u projektu +Robinhelp kdy o tom všem něco povím a pustím to video, na kterém bude takový pohovor s tou Lídou, která by mne na koci film,ečku vzala na koně, což by byl závěr mého referátu.

Z tohoto grantu bych si nechal peroplatit nový telefon Samsung Galaxy S3 Mini, i když ten mi  možná proplatí stejně, opravu HTC One V, i když 500 Kč není tak moc, ale na ulici se oětistovka jen tak neválí, že ano ?! Mimo to bych té Lídě chtěl dýt taky nějaké peníze za natočení toho videa, ale spíš to vypadá že to udšěláme někdy až bude mít čas, takže dostamne maximálně nějaké cigarety, květiny, či bonboniéru. Co se týká peněz, kdyby se to stihlo, dostala by možná pár tisíc, ale asi to vypadá na pár stovek, uvidíme. Pracovat pro nás ani občasně určitě nebude, když nemá vůbec čas, takže nějaký nový chytrý telefon s Androidem, ani Univa/hone s provozem zadarmo nedostane. To platí i o počítači.

Takže jsem svolal mimořádnou poradu, o které již z Facebooku a Google+ víte. Zároveň je to ukázka toho, že se mí přátelé a kolegové  v týmu Robinhelp té porady zúčastnili i přesto, že také nemají čas a většina z nich byla v době konání porady v práci. Budiž Vám to příkladem i přesto, že valná většina mých přáztel, tvořících tým Robinhelp dělá v práci to, co má a nikoli různé soukromé a osobní záležitosti, neboť dse nejedná o osoby české národnosti, nebo osoby vychované čedskými rodiči, díky čemuž je jejich pracovní morálka příkladná.

Jako příklad uveďme Marii Smaulovou, která  si na rozdíl od ostatních pracopvníků firmy, kde dělá sekretářku, nevzala oběd v jídelně, ale koupila si do kanceláře nějakjou plněnou bagetu a komunikovala s námi pomocí hromadného chatu. Aby si neumazala svůj notebook salátovým dresingem, vzala si s sebou roli papírových utěšrek.

Oidobně to udě+lala taky Rebeka Davisová, která tomu věnovala čas na oběd při práci v jedné firmě, zabývající se finančním poradenstvím.. Jelikož na rozdíl od Čechů je vychovaná tak, že  pravidla dodržuje a neobchází, také použila svůj notebook místo pracovního počítače na stole.

Býbalý tým Allied Social Services se sešel celý. Podařilo se zařídit si volno a jinak se sečšli všichni, kteří mají na starost vývoj IT, programování a správu sítě a systému, kteří se tím občas i živí mimo Batradis, ale pracují doma a mají volnou pracovní dobu, případně jsou na volné noze, nebo dokonce v počítačích sami podnikají, takže si sami určují, kdy budou pracovat a kdy ne. Pár lidí si s náma psalo i když byli na cestách třeba v autobuse, či tramvaji. To dnes není nic divného. Přibývá lidí, kteří rejdí palcem, či dvěma palci po tenké svítící krabičcem což je chytrý mobil, nebo tasblet a občas i notebook.

Důležité ale je, na čem jsme se dohodli pro případ, že by to s tou Lídou nevyšělo vůbec, nebo to vyšělo až po obou možnostech předvedení světu, že to u nás také jde.

Výsledek porady na toto téma je následující:


  • Vyhlásit na sociálních sítích, kde máme skupinu, komunitu, neboi stránku společnosti PCA Praha a projektu Robinhelp mějakou akci, nebo konkurz pro uživatelky dané sociální sítě, bysdlící v mém okolí, aby místo Lídy se mnou natočily (jedna) to video. Může se tam dát nějaká soutěž o ceny, které by dostala vylosovaná respondentka.
  • Pro širšíá veřejnost se dá uspořádat hromadná akce s tímto cílem, kde by ostatní přihlížející pomohly vybrat tu nejlepší.
Dopravu mojí matky ke kadeřníkovi jsme zatím vyčešili sami. Máma chodí o francouzské holi, ale není to ono. Tématem této porady to sice bylo také, ale zatím jsme se nějak pořádně nedostali ke zjišťování řidičských schopnoistí žen, které se nabízejí, že by pomohly a zkusily by i Robinhelp. 

Jediná dosavadní možnost je uspořádat automobilovou závodní sutěž, ale nemáme na to místo a prostředky, přestože  naši kolegové v okolních zemích na to prostředky a místo mají. To chce dořešit.

To hlavní tu ale máme.

R.H.

Žádné komentáře:

Okomentovat