čtvrtek 26. listopadu 2020

Obnovení pobočky v Jihlavě

Možná že víte o tom, že manželé Horákovi z Jihlavy byli přesídlení. Díky tomu nově založena pobočka v tomto městě zdánlivě přestala fungovat, nicméně jsme našli náhradu, díky které můžeme jihlavskou pobočku znova otevřít. Bude to sice chvíli trvat, ale díky situaci způsobené epidemii koronaviru musíme řešit i jiné věci, díky čemuž se některé věci budou konat až během roku 2021.

Zatím je situace taková, že máme náhradníka za Zdeňka Horáka. Tím náhradníkem je jistý pan Pavel Náprstek, 52 let, 172 cm výšky a 89 kg hmotnosti.  Tím pádem bude vytváření nové pobočky poněkud odlišné od toho, co jsme doposud zatím dělali. Co se týká pokusů s projektem Robinhelp, nejstarší muži kteří mají podobné chování jako pražský Robin Hronek, byly maximálně 45 let stáří tady máme člověka, u kterého budeme muset hledat družku ve věkovém rozmezí 40 až 55, případně až 60 let, aby se mohl stát pan Náprstek ředitelem společnosti PCA Jihlava místo Zdeňka Horáka.

Po minulém řediteli této Jihlavské pobočky zůstalo veškeré vybavení včetně databáze, obsahující již 10 záznamu zájemkyně o spolupráci, které podle nejnovějších zpráv byly přezkoušeny v oblasti branné výkonnosti tím, že zkoušeli Pavla Náprstka nosit na zádech, ale vybírat si mezi nimi partnerku asi pro něj nebudeme, protože se jedná o ženy, z nichž nejstarší je 40 let, což by možná nevadilo, ale většina zaznamenaných žen by mohla být věkově dcerami našeho budoucího jihlavského kolegy. Naštěstí odpadá práce s budováním pobočky, ze které bychom rádi touto cestou poděkovali našim kolegům z Prahy, kteří byli tak laskaví, že nám vlastnoručně pomohli tuto pobočku vybudovat. Zvláštní poděkování patří zejména technikům v oblasti informačních technologií, kde bychom rádi poděkovali zejména Jiřímu Hronkovi za zařízení kanceláře, stavbu počítače a výpomoc při montáži nábytku. Navíc byl skvělý i kulturní program s jeho vystoupením, za což díky tomu, že se blíží Vánoce chystá pražská a Jihlavská pobočka pro něj překvapení. Jeho otec Robin Hronek o tom ví, ale má si to nechat pro sebe, protože by to nebylo překvapení. Uvidíme, jakou to udělá radost.

Tento náš nový kolega by se měl pustit do práce v pondělí, protože některé věci se budou dělat jednodušším způsobem za předpokladu, že situace bude taková, že budou opět fungovat restaurace i když v omezené podobě. Závisí to na tom, na čem se dohodne v neděli vláda České republiky v oblasti epidemiologické situace ohledně koronaviru. Vzhledem k tomu, že musíme dávat ještě větší pozor než obyčejní lidé, nebude nábor nových zájemců o spolupráci příliš jednoduchý, protože je třeba dodržovat bezpečnostní opatření proti šíření koronaviru tím, že se testy branné zdatnosti provádí se zakrytými dýchacími cestami rouškou a ideálně s rukavicemi na rukou. Také se doporučuje dělat pohovory s testem branné zdatnosti někde venku, na což již přestává být dobré počasí. Přesto však pan Pavel Náprstek nezahálí a už stihl zvýšit počet registrovaných zájemkyň z deseti na 13. A to je teprve pátek ráno. Pravděpodobně se bude jednat o nějaké jeho příbuzné. Ty bude nutné hledání partnerky pro něj pomocí projektu Robinhelp ignorovat.

Horším problémem ale bude skutečnost, že i když byli manželé Horákovi přesídlení, zůstaly zde v Jihlavě jejich rodiče. Konkrétně se jedná o rodiče Zdeňka Horáka a jeho nynější manželky, které bude nutno přesídlit. epidemiologická situace nejen v České republice, ale i na celé planetě Zemi však tuto možnost neumožňuje díky tomu, že vláda našeho domovského světa uvrhla planetu zemi do karantény. Jednáme však s vládou našeho domovského světa ohledně výjimky z této karantény protože v parlamentu albedorské federace nesedí pitomci na rozdíl od Českého parlamentu, tak to vypadá celkem nadějně díky tomu, že Marie Smaulová je navíc také senátorkou, takže by to mohlo vyjít za následujících podmínek:

V našem případě rodiče jak Zdeňka Horáka, tak jeho manželky, nebo každý, kdo požádá o přesídlení, bude muset předložit vládě našeho domovského světa negativní test na kovid-19 a po přesídlení absolvovat 14-denní karanténu formou pobytu ve svém novém domově se zákazem vycházení mimo dům, byt, nebo vlastní pozemek. V případě vycházení na vlastní pozemek má mít nos a ústa zakrytá rouškou, nebo ústenkou. Jednání dopadlo dobře, takže uvedeným osobám podáváme lék na prevenci proti nákaze koronavirem a máme je k tomu, aby přísně dodržovali hygienická pravidla, která navíc jsou stanovena i vládou České republiky byla možnost že se nenakazí co nejmenší, zařídili jsme, aby všechno dostávali a držíme je v domácí izolaci.

V případě našeho nového jihlavského kolegy bude provádět pokus o projekt Robinhelp až po Novém roce, protože všechny naše pobočky mají hodně práce s epidemií koronaviru ve formě výroby a distribuce roušek, rukavic a dezinfekce na ruce stejně jako při první vlně na jaře roku 2020 taky nyní na podzim se situace trošičku zlepšuje také díky nám. Není to samozřejmě úplně dokonalé, ale vláda České republiky tak mohla snížit stav ohrožení ze stupně 4 na stupeň 3 prakticky bych tomu mělo dojít v pondělí na základě toho, jak se vláda v neděli dohodne.

Na základě sledování politické situace jsme zjistili, že určité rozvolnění restriktivních opatření proti šíření koronaviru nabývá účinnosti až ve čtvrtek. V okamžiku aktualizace tohoto článků máme zatím pondělí, kdy je situace ještě stejná jako v okamžiku, kdy jsme začali psát tento článek i tak se náš nový kolega pustil do práce a provádí pohovory písemně, nebo telefonicky s tím, že testování branné zdatnosti se provádí někde venku na procházce, kam si pozve respondentka pohovoru přestože máme teprve pondělní dopoledne zvýšil se počet záznamu 13 na 15 jak jsme již dříve uvedli, výběrová akce na hledání družky pro něj se bude provádět až po Novém roce

Během víkendu, kdy vláda České republiky jednala o úpravách restriktivních opatření proti šíření nemoci covid-19, kontaktovali jsme vládu našeho domovského světa a zaslali výsledky cestování rodičů Zdeňka Horáka a jeho manželky a čekáme na vyjádření ohledně toho, jestli je bude možné také přesídlit. Získáme tak totiž také nové prostory pro budoucí jihlavskou pobočku, protože pan Pavel Náprstek zatím bydlí v bytě po Zdeňku Horákovi, který je pro některé věci nevyhovující

Konkrétně by se k tomuto účelu hodil domek rodičů Zdeňka Horáka, který ale bude nutné trochu zrenovovat, neboť se jedná o značně zastaralý rodinný domek, ze kterého opadává omítka a střecha také není v nejlepším stavu. Vypadá to tedy šachta že opět budeme rekonstruovat nějaký domek.

Protože se česká vláda dohodla tak, že od čtvrtka by se měli uvolnit některá opatření, která slouží proti šíření koronaviru, tak to vypadá, že se do rekonstrukce nového umístění naší Jihlavské pobočky budeme moci pustit vláda našeho domovského světa povolila přesídlení rodičů Zdeňka Horáka a rodičů jeho manželky, takže to bude vypadat asi následovně:

Staří Horákovi první ze dvou týdnů karantény doma a druhý zatím ještě u nás na zemi v hotelu počínaje pátkem během toho budeme jejich domek rekonstruovat, aby v něm byla zřízena nová pobočka naší společnosti, kde bude bydlet také náš nový Jihlavský kolega Pavel Náprstek. Vzhledem k tomu, jaké je počasí tak zatím nový objekt vyklidíme a provedeme revizi potlach, elektroinstalace, rozvodů vody a rozvodů plynu potom budou zahájeny bourací práce a po nich potom přestavba.

Důvodem proč bude všechno dlouho trvat je vedle počasí také ten, že máme prosinec a tudíž také budou Vánoce a nový rok. O těchto svátcích se většinou moc nepracuje nehledě na to, že budeme chtít také svátky oslavit. To platí i pro naše kolegy čaka kteří nám budou s konstrukcí pomáhat.

Počet zaregistrovaných zájemkyně o spolupráci se v Jihlavě už vyšplhal na 16 osob es10 zájemkyně o spolupráci lze již vybírat, ale jak jsme zde uvedli výše, většinou se jedná o ženy, které jsou pro našeho nového kolegu příliš mladé.

Co se týká rodičů  Jirky Horákové, která se původně jmenovala Kuncová, tak ti zatím přesídlení nebudou. Testy na Covid-19 u nich provedeme a poskytneme jim pro jistotu náš lék pro zajištění prevence proti nákaze tímto virem. Na základě dalšího testování se postaráme o to, aby i oni mohli být přesídlení. Bude tak během toho o ně všestranně postaráno po dobu 14 dnů, kdy budou v karanténě a nebudou smět opustit svůj byt nebo dům.

V obou případech se přesídlení budeme provádět za pomocí kolegů z rakouské pobočky organizace BATRADIS a Allied Social Services  v Salzburgu. 

Včerejší rozvolnění restriktivních opatření proti šíření koronaviru, vyhlášené vládou České republiky nám umožnilo, abychom se v Jihlavě pustili do práce ohledně znovuzprovoznění tamní naší pobočky. Jak jsme vás již výše informovali, rodiče Zdeňka Horáka a jeho manželky budou přesídleni. Co se týká toho přesídlení, tak se bude týkat zatím rodičů Zdeňka Horáka, které jsme zatím ubytovali v hotelu kde jsou v karanténě před přesídlení. Dostávají preventivní prostředky proti tomu, aby se nakazili koronavirem, protože test na Covid-19 u nich negativní. zároveň tak začaly práce na rekonstrukci jejich domku, kde bude nová pobočka naší organizace.

Zatím byla provedena inspekce na jejímž základě se budou předělávat podlahy, rozvod elektřiny a vody. Rozvod plynu bude vyřešen tak, aby s plynem pouze topilo. K tomuto účelu bude sloužit kotel a etážové topení. V době psaní o těchto událostech se vybírají podlahy a probíhá vyklizení objektu. I když bude zítra sobota a navíc ještě Mikuláš, bude se provádět vyrovnání podlah a příprava na pokládání nových podlah. S tím se začne až v momentě kdy bude upraven přívod plynu a bude se na tom pracovat v pondělí.

Protože je pondělí, pokračuje budování obnovené pobočky v Jihlavě. Dnes se pracuje na podlahách a zítra, což bude v úterý by mělo dojít k namontování kuchyně. Celá pobočka v Jihlavě, kterou povede pan Pavel Náprstek by měla být koncipována tak, že pracovní prostor, který je tvořen kuchyní, obývacím pokojem a pracovnou bude umístěn v domku po rodičích Zdeňka Horáka. V přízemí a v patře v podkroví bude ložnice a druhá koupelna. Odpadne tak nutnost zastýlat postel přes den, aby tam nebyl nepořádek v podobě neustlané postele. Obývací pokoj, který je v podstatě také jídelnou bude dost prostorný na to, aby se dal použít při pohovorech na provádění testu branné zdatnosti.

Veškeré vybavení by mělo být nainstalováno během týdne až dvou, aby se to stihlo do Vánoc, protože všichni tyto svátky budeme chtít oslavit.

Dneska máme úterý, což znamená, že se pokračuje v budování obnovené pobočky v Jihlavě. Dnes se montuje kuchyň a během tohoto týdne je na programu vybavení obývacího pokoje, který slouží také jako jídelna a část pracovny. To je program na tento týden.

Následující týden se bude budovat ložnice a horní koupelna tak, aby se všechno stihlo před Vánoci. Mezitím také budeme pracovat na přesídlení rodičů manželky Zdeňka Horáka – Jitky Horákové, kteří budou bydlet v bývalém bytě Po Zdeňkovi Horákovi, protože i jejich domek budeme renovovat a prodávat. To proto, abychom získali další peníze na projekt Robinhelp. Znamená to, že prodej uskuteční naší jihlavští kolegové a část peněz, které získají tímto způsobem, nám pošlou do Prahy

Staří Kuncovi prodělají dva týdny karantény zde v hlavě, přičemž budou dostávat prostředky sloužící k prevenci proti nákaze koronavirem a zároveň budou na koronavirus testováni. Další proces bude stejný, jako u rodičů Zdeňka Horáka.

Dneska máme úterý, což znamená že se v obnovené pobočce naší organizace v Jihlavě buduje kuchyň a vybavení spodní části domu, kde původně bydleli rodiče Zdeňka Horáka. Jídelnu a obývací pokoj bychom měli dělat ve středu a pracovnu ve čtvrtek. Pracovat se bude i přes víkend, aby se všechno stihlo.

Náš nový kolega Pavel Náprstek nezahálí a zvýšil počet evidovaných zájemkyně o spolupráci již na 17 záznamu. Máme se tedy opravdu na co těšit, protože za předpokladu, že to epidemiologická situace dovolí, tak bude v případě pokusu mu najíst družku opravdu z čeho vybírat.

Ve středu proběhla montáž základního nábytku v obýváku, který je zároveň i jídelnou. Instaluje se i elektronika, jako je třeba televize hifi sestava a podobné věci. Vybavení pracovny bude převezeno z původního bytu, když se bude stěhovat kancelářské vybavení Zdeňka Horáka. Během příštího týdne by se Pavel Náprstek mohl přestěhovat do nového bytu, který je zároveň i novou pobočkou. Tento domek potom bude také společné bydliště pro něj a jeho družku, kterou mu najdeme. Po Novém roce pomocí projektu Robinhelp. 

Protože je potřeba vše postavit rychle, Robin Hronek nám doporučuje některé technické postupy, které viděl v pořadu jedné z komerčních českých televizí, který se jmenoval "Jak se staví sen". V době karantény ve druhé nlně epidemie koronaviru to byla jedna z věcí, kterou se snažil nějak zabavit,  takže jsme mohli některé věci použít i zde.

Konkrétně se jedná o konstrukce podlah a některých dveří, kdy jsme například díky tomuto pořadu použili například mramorový koberec v hale včetně plniče pórů. Totéž bylo použito i v kuchyňské lince a v obou koupelnách, jak dole, tak nahoře. Ostatní podlahy byli vyrovnání pomocí technologie tekuté stěrky a bylo použito umělé dřevo v podobě vinylových prken.  Tak to bylo zajištěno, že šlo rychle pracovat, neboť tyto podlahové materiály rychle schnou, takže se nemusí tak dlouho čekat na vytvrdnutí materiálu, jak by tomu bylo například v případě použití dlaždic,  lepených k podlaze klasickou maltou.

I bez tohoto doporučení jsme nejenom zde, ale i při jiných rekonstrukcích použili pro vnitřní příčky sádrokarton, a některé dveře jsou bezzárubňové.

Stejně jako bývalá domácnost Zdeňka Horáka nyní přechodně Pavla Náprstka, se bude jednat o chytrou domácnost, což se bude projevovat použitím bezdrátových vypínačů, které lze ovládat i pomocí aplikace v mobilním telefonu, nebo tabletu, popřípadě pomocí hlasového asistenta. Naštěstí umí Pavel Náprstek dostatečně anglicky na to, aby tomuto účelu mohl používat asistenta Google, případně Alexu od Amazonu. Je veliká škoda, že naše organizace a to dokonce i včetně organizace BATRADIS není tak bohatá aby mohla k tomuto účelu využít technologie společnosti Apple, kdy by se k tomuto účelu použil například stolní počítač Apple MacBook pro vedení evidence zájemci o spolupráci doma Šárka MacBook na vedení evidence zájem o spolupráci na cestách při spojení s domácím počítačem přes iCloud spolu s telefonem Apple iPhone nyní například ve verzi iPhone 12 a pro doplnění pracovní výbavy ještě iPad.

Nechceme-li předvádět vyloženě úroveň techniky a umělé inteligence z našeho domovského světa, používáme v oblasti informačních technologií stolní počítače a notebooky s Windows, případně s nějakým druhem operačního systému Linux a operační systém android pro mobilní telefony a tablety.

Součástí chytré domácnosti zde na rozdíl od původního bytu zde použijeme ještě chytré zabezpečení pomocí chytrých kamer a chybět nebude ani chytrý zámek.

Nyní máme další pátek, což znamená že končí druhý týden budování nové pobočky v Jihlavě, která je tímto způsobem opět uvedena do provozu. Probíhá v podstatě pouze úklid a dolaďování detailů, takže se přes tento víkend může pan Pavel Náprstek sestěhovat.

Rodiče Jitky Horákové, která se za svobodna jmenovala Jitka Kuncová se přestěhují do původního bytu a podobným způsobem budeme rekonstruovat jejich domek. To bude probíhat další týden, ale pro potřeby tohoto článku to již nemá takový význam, abychom vám o tom přinášely podrobnější informace, takže si jenom shrneme několik věcí, které tam bude potřeba udělat:

Na základě provedené inspekce, se možná předělá elektroinstalace, zkontroluj i s rozvody vody a plynu, bude se podle toho něco renovovat, malovat a to bude asi tak všechno.









Žádné komentáře:

Okomentovat