úterý 8. července 2014

Otevřený dopis pro české ženy z Turecka

Před dvěma lety se něco jako +Robinhelp zkoušelo i v Turecku, kde to také funguje, o čemž si lze přečíst zprávu na webu tohoto projektu na adrese https://sites.google.com/site/robinhelprobinhronek/robinhelp-ve-svete/istambulsk-robinhelp-tak-funguje . Jde o web projektu +Robinhelp , který je pilotním projektem společnosti +PCA Praha .

Dopis, který bude opět v originále s následným českým překladem, přišel z Istambulu, ale zatím nevíme, kdy turecký pár pozveme do Prahy, na předvedení fungování tohoto druhu seznamování se, nebo spíše tvorby páru kdy se muž sám nedokáže seznámit a klade si na partnerku moc vysoké nároky.

V tomto případě jde o někoho takového muže, jakým je +Robin Hronek , ale v Turecku a v našem případě v Istambulu je to jistý Omar Sunbajham. Jeho družkou je jistá Fatima Isbalhaf. Ta píše následující dopis, který se ale moc od těch, kteeré jsme publikovali, neliší.
_------------------------------------------------------------------------------
Çek kadın Merhaba

Benim adım Fatima Isnalhaf olduğunu. Size Türk meslektaşlarınızla olarak ben Ömer Sundajham adında özürlü bir adamın bir arkadaşı oldu hangi aracılığıyla ilginç bir projeye çevirmek istiyorum.

Başından beri ben garip düşündüm Ömer beni istedi, ama ben aynı şartlara sahip bir adamla tanıştım, bu yüzden zaman ilgimi ve rekabet bir tür böyle bir girişimde, denemek karar verdi sonra. Benim Omar olarak aynı gereksinimleri vardır adam bir takım proje Robinhelp olarak söz edilmiş kişilik bir grup, geldi senin Hronek Robin vardır.

Değil takovéí, ama Ömer temiz bir prostřešdí konut edinme ile Prag'da sizinle ne hakkında benzer bir organizasyon, sayesinde teşekkürler ben arada yaşaması için. Ben aslında saflık yaşamış, ama ben tuvalet ve floş her şeyi içine uzakta kullanılan tuvalet papírř atmak ve banliyölerinde anne daha kendilerini daha iyi yıkayın ve sonra bedsit gibi bir şey olabilir su, temiz su, için daha rahat düşünün rağmen. Bana biraz daha düşük bir adamla birlikte olsun izin ödedi ve ortak çıkarları bulmak için zaman aldı.

Ayrıca tabii ki sizin için içki, ama sorun sizin Robina Hronek için birini bulmak olabilir musluktan temiz su. Ben yazma sebebim de budur ve ben Prag ziyaret etmek istiyorum.

Umarım bu mektup 2012 yılında Omar'la olması sayesinde hangi eylem oldu Istambul, ziyaret ekibi ile çalışmak için motivasyon yardımcı olacaktır. Biz burada benden bir örnek almak için size sormak istiyorum, ve böyle bir şey katıldı.

Teşekkür ederim.

Fatima Isbalhaf - fatima.isbalhaf @ batradis.tk

Zdravím české ženy,

Jmenuji se Fatima Isnalhaf. Jako Vaše turecká kolegyně se na Vás chci obrátit se zajímavým projektem, díky kterému jsem se stala družkou jednoho zdravotně postiženého muže, který se jmenuje Omar Sundajham.

Ze začátku mi připadalo zvláštní, co po mne Omar chtěl, ale když jsem potkala muže se stejnými požadavky, tak mne to zaujalo a rozhodla jsem se vyzkoušet takový pokus, kterým byla jakási soutěž. Tím mužem, který má stejné požadavky jako můj Omar je Váš Robin Hronek, který přijel se skupinou lidí, o kterých se mluvilo jako o týmu projektu Robinhelp.

U Vás to takovéí není, ale díky podobné organizaci, jakou asi máte u Vás v Praze, jsem díky soužití s Omarem  získala bydlení v čistém prostřešdí. Původně jsem bydlela sice v čistotě, ale  pokládám za příjemnější vyhazovat použitý toaletní papírř do toalety a vše spláchnout a mít ve vodovodu čistou vodu, ve které lze cokoli umýt včetně sebe mnohem lépe, než u rodičů a pak v garsonce na předměstí. Vyplatilo se mi se nechat dát dohromady s mužem, který je naopak nižší než já a dost dlouho trvalo najít společné zájmy.

Čistá voda  z kohoutku, která se dá iu pít, je pro Vás samozřejmostí, ale i tak máte potíže najít někoho pro Vašeho Robina Hronka. Proto Vám píši a ráda bych navštívila Prahu.

Snad Vám tento dopis pomůže v motivaci ke spolupráci s tím týmem, který v roce 2012 navštívil Istambul, kde byla ta akce, díky které jsem s Omarem. Tímto Vás chci požádat, abyste si ze mne vzaly příklad a zúčastnily se něčeho podobného.

Děkuji.

Fatima Isbalhaf - fatima.isbalhaf@batradis.tk
-----------------------------------------------------------------------------

Určitá zaostalost země usnadňuje motivaci ke spolupráci, o čemž jsme se nepřesvědčili jen v Turecku, ale hlavně v některých afrických zemích, kde nás bohužel moc nezvou, protože málo kde je dostatečná technická vyspělost dané země, aby tam organizace +BATRADIS  budovala pobočku s možností provozovat veřejné projekty. Tato situace se i tam zlepšuje, ale na +Robinhelp  je tam ještě čas.

Žádné komentáře:

Okomentovat