sobota 21. ledna 2017

Olomoucký Robinhelp

V pátek jsme přijali naše pozvání do Olomouce tamním ředitelem organizace +BATRADIS , protože tam Allied Social Services ani +PCA Praha  nemá pobočku i přesto, že to v Brně a Ostravě funguje, takže by klidně mohla vzniknout společnost PCA Moravia, když to tady vyjde. Vyoadá to velice dobře na malou evidenci zájemkyň o práci ošetřovatelek. Ačkoli je v okamžiku publikace tohoto článku olomoucká akce v plném peoudu, je už jasné, že tzo dopadne fdobře, protože olomoucký kolega Robina Hronka - Josef Brousil právě získal partnerku prokjektem +Robinhelp.

Akce začala mimořádně brzy, protože jsme do Olomouce vyrazili v pátek dopoledne, a ne odpoledne, nebo v sobotu dopoledne. Překvapivě nám odbor dopravy organizace +BATRADIS poskytl autobus, protože jel celý tým projektu +Robinhelp a vzali jsme to přes Brno, kde jsme brali manžele Kovaříkovi a ředitele brněnské pobočky Batradisu se sekretářkou. Z Prahy s námi jel i náš ředitel Batradisu, který tuto akci spojil s návštěvou příbuzných, mezi které patří i jeho olomoucký kolega, který nás pozval. Tím pádem se i přes malý počet soutěžících žen tato akce rozrostla do obřích rozměrů.

Tento nárůst účastníků akce způsobila tipická moravská pohostinnost a družnost. Ani jsme nestačili počádně vystoupit z autobusu a ihned se k nám hnal ředitel olomoucké pobočky organizace +BATRADIS  - Ing. Stanislav Havránek se širokým úsměvem hlasitě na nás volaje: Zdarec borci, toš vítejte hu nás v Holomóci! Toš jsu rád, že jste tady, já jsu Standa Havránek, a jsu tady ředitedl holomóckého Batradisa. Toš si dáme slivovicu a půjdeme něco zakósnót!.A když máme takovó betelnó aslávo, tak se vysereme na formality a budeme kamarádi. I když jsem tu ředitel, říkejte mi Staňo. Všichni mi tu tak říkajó.

Tím, že půjdeme něco zakósnót byl myšlen oběd, ke kterému byly výpečky s moravským zelím a bramborovým knedlíkem. Bylo toho hodně. V otázce jídla se celá akce nesla ve vepřovém a zabíjačkovém duchu, protože po obědě měl projev Standa Havránek, který se zmínil o tom, že součástí akce byla zabíjačka, kdy byla poražena hned dvě prasata. Tudíž poděkoval svým bratrům, ke kterým jsme během akce zajeli a navštívili jejich sklípky.

Po obědě si +Robin Hronek vyzkoušel práci svého olomouckého kolegy, alespoň pokud jde o pohovory a test branné zdatnosti formou nechání se nosit na zádech. K tomu pak už moc příležitostí nebylo, protože se jelo k jednomu z bratrů olomouckého ředitele S. Havránka - Michalovi Havránkovi do nedaleké vesnice, kde má rodinný domek, jehož součástí je vinný sklípek, kde nám jak se zde žíká: Urobil glgačku aj s mozikó. Tomuto posezení předcházela přednáška o vínech s ochutnávkou, kterou bylo třeba něčím zajíst, protože někteří z nás to úplně dobře nezvládali, což se dalo vyřešit možností vzát si něco dobrého na zub, aby se nepilo na lačno. Hrála k tomu pravá moravská cimbálka, kdy byli hudebníci v krojích.

Soutěžících žen z evidence Josefa Brouslila, která má 6 záznamů, dorazilo 5 a k dalším dvoum přispěl Robin Hronek. Družkou Josefa Brousila 43 let, 172 cm/75 Kg se stala Jarmila Králová 35 let, 187 cm/87 Kg i když favoritkou Robina Hronka byla Lucie Havránková 36 let, 192 cm/90 Kg, která vzala Robina Hronka na koně i na ramena a  se kterou Robin Hronek v tomto sklípku tancoval. Dokonce mu nabídla orální sex překvapivým způsobem. Robin Hronek o tom říká, že se ho do slova zeptala, jestli nechce místo koňa přežvéknót šulina. Asi byla v náladě a bylo to fajn.

Večeře odpadla, protože ve sklípku bylo dost jídla také díky zabíjačce. Aby se tým Robinhelp zmátořil, šli jsme pěšky do speciálně postavené haly, kde byl koncert Robina Hronka. Ti kdo nehráli, přijeli autobusem. V sobotu pokračujeme navšívit druhého bratra Stanislava Havránka, kterým je Pavel Havránek, který má také vinný sklípek, ale navíc pálí slivovici a vyrábí sýry. Hala, kde byl páteční koncert Robina Hronka se začala po půlnoci rozebírat, aby byla z pozemku Michala Havránka převezena a sestavena na pozemcích Pavla Havránka. V ní bude v ní byl koncert Marie Smaulové.

Protože tyto akce vzbudily pozornost v obou vesnicéích, sešlo se i zde místní obyvatelastvo a evidence Josefa Brousila opět povyrostla.

Bohužel musíme oplakat třetího bratra olomouckého ředitele S. Havránka, který se jmenoval Martin Havránek, který uhořel přči pálení slivovice, protože si zapálil u destilačního přístroje.

V rámci propagační kampaně na vyburcování veřejnosti a hlavně praždských žen ke spolupráci se společností +PCA Praha  jsme Vás na sociálních sítích s olomouckým děním trochu seznámili. Robin Hronek dokonce  zprávu o své favoritce přesdílel na Facebooku na svou zeď s informací o očekávaném návratu své matky z nemocnice, kde nám dává podnět k řekládání pracovnic na různá místa, kde to moc nejde. Budeme to řešit na pravidelné mezinárodnéí konferenci ve Stockholmu, kde možná přivítáme své kolegy z Moravy jako PCA Moravia.

I když nwení vše pčřipraveno, Lucie Havránková by vyřešila jeho problém s matkou a jeho sexuálním životem, kdyby sama nebyla v takové situaci, jako je on. Sama má nepohyblivou starou matku, které se už nechtělo být v nemocnici. Lucie to však zvládá i když chodí do práce. Robin Hronek bude mít co dělat, tak by bylo na místě nějak vymyslet, aby mu někdo pomáhal.

Koncert Marie Smaiulové a tato akce není jen úspěch projektu +Robinhelp , ale je i křestem nohého alba Marie Smaulové, které se jmenuje The Echos of space, a je to pokus o tvorbu hudby ve stylu Jeana Michela Jarreho. Konečně zjistíme, jak se jí to povedlo. CD už bylo k dispozici v pátek u Michala Havránka ve sklípku a v obchodě s multimédii na Univa TV, je toto album  ke stažená od  Pondělka v aplikaci Media Store, pod záložkou Hudba ihned nahoře v kategorii Novinky. Na webu českého Batradisu je to na http://vpn.mybatradis.cz/apps/mediastore/music/news.php, nebo na http://vpn.kultura.batradis.cz/hudba/nariesmaul/downloads/full_albums/marie-smaul-echos-of-space_mp3.zip. Odkazy jsou zde záměrně neaktivní, ptrotože fungují pouze v intranetu organizace +BATRADIS , k čemuž je potřeba speciální vybavení počítačů s WINDOWS, Linux, nebo Mac OS minimálně speciálním softwarem. Počítače, běžící na systémech ARAX Univa, ARAX Radeon desktop, či linuxové distribuci BATRADIS OS, mají software již implementovaný.

Protože nevíme, kdy toto budete číst, tak i když v okažiku publikace tohoto článku koncert ještě nebyl, budeme o něm mluvit v minulém čase. Tím pádem máme 2 světelné a zvukové show, které byly obě pěkné. V Neděli se vracíme domů a doufáme, že se to i u nás v Praze pohne.Za smonzování haly děkujeme olomouckým technikům a kolegům z dopravního odboru za autobus a kamion na hudební techniku. Naštěstí to bylo trochu komornější, tak toho nebylo moc potřeba hlavně u té Marie Smaulové.

Popřejme Josefu Brousilovi a Jarmile Králové hodně štěstí ve společném životě.




Žádné komentáře:

Okomentovat