čtvrtek 19. června 2014

Otevřený dopis pro české ženy z Rumunska

Představte si, že něco jako projekt +Robinhelp  funguje i v Rumunsku. Ono to zase takové překvapení není, protože se jedná o pár, na jehož tvoerbu se náš tým do Eforie Nort úřijel podívat, ale bohužel se musíme spokojit pouze s tímto dopisem, prortože se nám sem nechce ukázkový pár z Rumunska, který tvoří tamní kolega Robina Hronka - Boris Margaretu a jeho družka - Bartania Andreasku.

Nic proti Rumunům, ale bohužel je třeba si dávat pozor na své věci. Uvedený pár nic na svědomí nemá, ale jedné naší kolegyni se při pobytu v hotelu, kde jsme tehdy byli ubytováni ztratil fotoaparát. Každopádně tu máme ten dopis v originále s přrkladem:
-----------------------------------------------------------------------

Salutări de femei din Cehia

Numele meu este Bartania Andreasku și am devenit un companion de viață a unui om pe nume Boris Margaretu. Împreună, am pus organizația noastră filială românească BATRADIS de experiment, la care am invitat colegii noștri din Republica Cehă, care fac experimente similare, prin care sa solicitat Robinhelp. Este un păcat că nu vrem să invităm la Praga pentru că mi-ar plăcea femeile din Cehia a arătat că, deși coexistență noastră se bazează pe simpatie reciprocă, funcționează de la eveniment, care a fost în 2012, în stațiunea Eforie Nort.

Cu toate acestea, faptul că România este poskomunistická și țările în curs de dezvoltare, țările dezvoltate de capturare până în îngrijirea persoanelor cu handicap, prin această încercare. Margaret Bors, altfel, ar fi, probabil, despre mine, așa că aș dori să întreb žýeny Cehă, să ia un exemplu de la mine.

Mulțumesc.

Bartania Andreasku


Zdravíme české ženy,

Jmenuji se Bartania Andreasku a stala jsem se životní družkou jednoho muže, který se jmenuje Boris Margaretu. Dohromady nás dala naše rumunská pobočka organizace BATRADIS pomocí experimentu, na který jsme si pozvali své kolegy z České republiky, kteří dělají podobné pokusy, které nazývají Robinhelp. Je škoda, že nás nechtějí pozvat do Prahy, protože bych ráda předvedla českým ženám, že i když naše soužití není založeno na vzájemné sympatii, funguje od té akce, která byla v roce 2012 v přímořském letovisku Eforia Nort.

Přesto že je Rumunsko poskomunistická a rozvojová země, doháníme vyspělé země v péči o zdravotně postižené díky tomuto pokusu. Bors Margaretu by jinak byl asi nejspíš sám, takže bych ráda požádala české žýeny, aby si ze mně vzaly příklad.

Děkuji Vám.

Bartania Andreasku
---------------------------------------------------------------------

Doplnit by se ještě dalo, že to není zase taková sláva díky politické minulosti a zaostalosti Rumunska, nicméně okolo moře, kde úroveň země zvyšuje turistický ruch a v Bukurešti, se to docela rozmáhá.  Moc toho ale není.

Žádné komentáře:

Okomentovat