sobota 15. října 2016

Mezinárodní konference Allied Social Services Stockholm 2016 - Asijsko africká sobota

Opět Vás zdravíme ze Stockholmu z mezinárodní konference Allied Social services, kde je lketos spoustu nových delegací z nových poboček, proto je to letos delší než obvykle. Dopoledne proběhly programy asijakých poboček. Na programu bylo vystoupení našich koleg§ z Jižní Koreje, což bylo podobně jako japonský program, zaměřené trochu technicky. Na rozdíl  od výroby robotických ošetřovatelek šlo o nabídku výroby techniky pro zájemkyně o spolupráci s naší pražýskou pobočkou s názvem +PCA Praha . Ve spolupráci s českou a jihokorejskou pobočkou rganizace +BATRADIS by naši korejští kolegové chtěli výrobou techniky pověřit společnost SAMSUNG Electronics. Mezi nimi je  totiž pár lidí, kteří v Samsungu svýn občanským povoláním pracují. Omlouvají se, že na letošní mezinárodní konferenci organizace +BATRADIS , která se letos konala ve Frankfurtu nad Mohanem, nic neukázali. Pozvali nás zde ve Stockholmu do hotrelu, kde jsou ubytováni, kde si pronajali salónek, kde vystavili nějaké ukázky.

Celý víkend se tam můžeme zajít podívat na příklad na  mobilní telefon SAMSUNG Galaxy B, který do prodeje nikdy nepůjde, protože je určen pro BATRADIS a pro Allied Sovciyl Services - potažmo +PCA Praha . Konstrukčně je totožný s novou vlajkovou lodí SAMSUNG Galaxy S7, ale má pouze 2 GB operační paměti a 16 GB vnitřního úložistě, které lze rozšířit paměťovou kartou MicroSD až o dalších 128 GB a ne 256 GB. Zadní fotoaparát je pouze 13 Mpx a přední 4 MPx a i když na to nevypadá, je na rozdíl od vlajkové lodi vodotěsný a prachuvzdorný podle certifikace IP 67. Je ale potřeba uzavřít krytky konektoru Micro USB C a 3.5 mm Jacka na sluchátka. Jak je u Samsungu zvykem, je tady krásný AMOLED Displej, takže se naše lošetřovatelky i zadarmo, jen že pro nás pracují, budou moci těšit z dokonalé černé a jásavých, sytých a trochu křiklavých barev.

Vystavený kousek tu byl v tmavo modré, která vypadá jako černá, ale na světle hází modré odlesky. Na rozdíl od telefonů značky Samsung , které jsou vyráběny s célem se živit jejich prodejem, zde vidíme holografické logo organizace BATRADIS na zadní straně pod nápisem "SAMSUNG". Jinak je tu povedení bílé, stříbrné, zlaté a tmavostříbrné (metalGray) a tmavozlaté (DarkGold). Co se týká softwaru, telefon běží na Androidu 6.0.1. s nadstavbou Touchwiz, která je tady kombinovaná s nadstavbou BATRADIS UI 1.0, ale s grafikou od Samsungu spolu s aplikacemi jako S-Health a S-Pláínovač mídto kalendáře apod. Více kusů, než ty na ukázku tam nebylo.

Potom následoval program kolegů z Vietnamu, kteří nás možná někdy pozvou na akci výběru družky pro někoho z nich. Co se týká Afriky, zatím jsme se tam nedostali, ale v gyptě, Tunisku, Libii a Alžíru to funguje i s Robinhelpem. Z Jihoafrické republiky to funguje v Johanesburgu a v Kapském městě. Hlavně nás chtěli pozvat na výběrovou akci, pořádanou pobočkou Batradisu v Zimbabve, kde hledali družku pro sna jejich ředitwle pobočky, který se jmenuje Nonira Nia\manboutou (čti Numira Ňam\angbutu). Prý se jim to povedlo, ale delegace, která by dokázala že to jde i v Africe, se bohužedl nezdařila a nikam jsme nejeli.

Večer bude koncert Marie Smaulové a zítra bude Latinská Amerika a Amerika Střední. Přes týden pak USA, Kanada, Austrálie a Nový zéland.

Žádné komentáře:

Okomentovat